Fira jul med hårdrock

Två göteborgare blir först i Sverige med att sätta upp en julshow med hårdrocktema. Musikjournalisterna Melker Becker och Mattias Lindeblad och ligger bakom föreställningen "Hell's Jingle Bells" som sänds i SVT på julafton.

– Det känns helt overkligt, att få fira jul på tv tillsammans med hela svenska folket. Jag kan inte fatta det riktigt, men jag vill nog inte fatta det heller eftersom jag blir så nervös, säger Mattias Lindeblad.

En specialkomponerad grupp repar för fullt i en lokal på Hisingen inför julshowens premiär den 28 november. Medlemmar från det kända hårdrocksbandet Hammerfall är med, bland annat sångaren Joakim Cans. Det här är första gången en sådan här föreställning görs i Sverige, men utomlands är det ganska stort berättar Melker Becker.

– I USA är det ganska vanligt, när man surfar runt på nätet ser man att det annonseras om liknande shower. Men det känns bra att vara först i Sverige.

Enligt arrangörerna har det varit ett stort intresse för föreställningen, och Mattias Lindblad tror att det beror på likriktningen i utbudet av julshower.

– Jag tror att folk är mätta på det som har varit i väldigt många år. Det här är en originell idé och det är nog därför vår föreställning har uppmärksammats. Vi är ju nya i den här branschen, men många som är etablerade har tyckt att det verkar vara en bra grej.

Eric Öbo
eric.obo@sr.se