Innebandy

Harmoni gav seger för Växjö IBK

Efter förra veckans heta möte med Lindås var det ett betydligt mer harmoniskt Växjö IBK som tog sig an FBC Göteborg i dag. Glädjen var stor när backen Eric Roos satte segermålet, 3-1, med bara tre minuter kvar att spela.

– Riktigt, riktigt skönt var det. Det var bra spel från båda lagen i dag, tajt och bra kamp hela vägen, så det var underbart att gå segrande ur striden med tre sköna poäng, säger Eric Roos som utsågs till Växjö bästa spelare och fick skriva autografer efter matchen.

Eric Roos lämnade plan med ett leende på läpparna och även om spelarna och tränaren Johan Schönbeck inte kunde låta bli att protestera mot domsluten i början av matchen, var hela laget betydligt mer harmoniskt idag än under matchen mot Lindås förra söndagen som hettade till lite onödigt mycket.

Fem raka utan förlust
Säsongen började knackigt men Växjö IBK har nu spelat fem raka matcher utan förlust och passerade FBC Göteborg i tabellen.

– Vi har hela tiden vetat att vi kan och vi är ett väldigt bra innebandylag. När man väl får den här lilla pushen i ryggen så lossnar det. Nu är det bara att fortsätta, säger Eric Roos.

Arbetsro inför juluppehållet
Söndagens match spelades i Hovshaga sporthall, inför 212 åskådare, istället för i hemmahallen Teleborgshallen, där bordtennisturneringen Dackespelen hölls i helgen.

Och dagens kombatanter i innebandyns division 1 kom etta (Växjö IBK) respektive tvåa (FBK Göteborg) i serien förra säsongen men har haft tuffare motstånd i år, framförallt av Mullsjö AIS som leder serien i överlägsen stil.

Växjös målsättning inför säsongsstarten var att komma bland de sju första lagen eftersom de då är garanterade en plats i allsvenskan nästa år när seriesystemet görs om och i och med dagens seger får laget arbetsro inför de två matcher som återstår inför juluppehållet.

Anna Johansson
anna.johansson@sr.se