Borås/Sjuhärad

Dumpar soporna i skogen istället

Kommunen stängning av Lusharpan för privatpersoner på veckorna har rört upp känslorna hos LRF, fler dumpar nu istället soporna i skogen.

– Vi lantbrukare får ta konsekvensen av att man minskar tillgängligheten på återvinningsstationerna - folk dumpar skräpet i skogen istället, våra skogsfastigheter är redan en deponeringsplats för hushållssopor, säger Sune Pettersson på Lantbrukarnas Riksförbund, LRF.

Pär Carlsson är affärsområdeschef vid Borås Energi- och miljö som har hand om återvinningscentralerna, och han berättar att man för ett halvår sedan gjorde en enkät bland hushållen om vilka tider man vill ha på återvinningscentralerna och ändrat sig tiderna efter det. Samt att man justerat öppettiderna efter hur ofta folk besökte återvinningscentralerna.

Pär Carlsson säger att man förstår att LRF är rädda för att man ska börja dumpa sitt avfall i naturen, men att man måste prova systemet innan man vet om det blir ökad nedskräpning.

– Det klart att vi måste hålla ögonen på det här, inget är ju hugget i sten men nu har vi påbörjat det här systemet och kommer att prova det här en tid.

Petra Svedjevik
petra.svedjevik@sr.se