Saffransskorpor med torkade lingon och hasselnötter

17 december med Carina och Ulrika Brydling

Det här behöver du: 
2 dl hasselnötter
3 dl dinkelvetemjöl
3 dl grahamsmjöl
2 ½ dl socker
1 pkt saffran
1 dl torkade lingon eller tranbär
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
½ tsk salt
125 g rumsvarmt smör
2 st ägg

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa hasselnötter grovt i en matberedare. Blanda ihop alla torra ingredienser. Tillsätt rumsvarmt smör och ägg. Knåda ihop till en fast deg (blir lite som mördeg). Kavla ut degen i 1 cm tjock rektangulär. Skär avlånga bitar och lägg dem med mellanrum på plåtar med bakplåtspapper. Grädda bitarna i ca 20 – 25 minuter. Ta ut och skär bitarna på snedden. Låt svalna!