Inga konkreta besked från GM om Saab

Saab-chefen Jan Åke Jonsson och statssekreterare Jöran Hägglund har fortfarande hopp om att Saab kan räddas men inga nya konkreta besked från GM kom fram när de båda mötte GM:s styrelse i natt svensk tid i Detroit.

Det viktiga med mötet i natt, är enligt Jan Åke Jonsson att ge GM:s styrelse rätt information om Saabs läge.

– Vi har säkerställt att alla har rätt information, både på GM-sidan såväl som på regeringssidan. Nu får vi avvakta styrelsens beslut, säger Jonsson.

GM har dock hittills inte självt velat kommentera vad som sades på nattens möte som företagets styrelse hade med Saab-chefen och representanter för den svenska regeringen i natt svensk tid här på GM:s blänkande huvudkontor i Detroit.

Statssekreteraren på näringsdepartementet Jöran Hägglund ville inte säga om hoppet för Saab hade ökat eller minskat genom mötet med GM.

– Vi har beskrivit och gått igenom de verktyg vi har och hur processerna ser ut. De letar en köpare som har finansiell styrka och ett långsiktigt engagemang. Ännu är inget hopp ute.

Jöran Hägglund berättade dock att han inte hade haft med sig några nya åtgärder från den svenska regeingen för att göra det lättare för GM att hitta en ny köpare.

Saab-chefen Jan Åke Jonsson och Jöran Hägglund träffade under måndagskvällen i Detroit även representanter för vissa av de företag som är intresserade av Saab.

GM:s styrelsemöte fortsätter under tisdagen och beslutet om Saab kommer enligt företagets pressavdelning endast presenteras genom ett pressmeddelande.

Källor inom GM har tidigare sagt till Ekot att en nedläggning av Saab är ett av alternativen som styrelsen kommer att diskutera.

Daniel Alling, Detroit
daniel.alling@sr.se