Karlstad

Åtalas för avhugget finger

En 27-årig Karlstadsbo har åtalats misstänkt för grov misshandel. Bland annat ska han huggit av sitt offer ett finger.

Misshandeln skedde på Gruvlyckan i Karlstad i början av augusti då 27-åringen tog fram en kniv och skar av en annan man lillfingret. Sedan tog han fram en sax för att försöka kapa ytterligare två fingrar på mannen som han dessutom skar i halsen och även sparkade och skallade i huvudet och på kroppen.

Ytterligare en man, en 21-åring, har åtalats misstänkt för skyddande av brottsling. Han var efter knivdådet i lägenheten på Gruvlyckan och tvättade bland annat bort blodspår och andra spår, diskade kniven och gömde undan saxen. 21-åringen har också ljugit i polisförhör och försökt dölja 27-åringens identitet.

Som bevis stöder sig åklagaren bland annat på en rad SMS och avlyssnade telefonsamtal mellan de två männen.

Enligt åklagaren är 27-åringen ledare av ett kriminellt gäng och den telefon han använt är registrerad på den 20-årige brodern som också åtalats.

Han misstänks tillsammans med sin äldre bror även för stöld och försök till utpressning.

Det var i början av juli som de båda bröderna bröt sig in i ett redovisningsföretag utanför Karlstad, där de bland mycket annat stal datorer, trådlösa telefoner och en mängd bokföringsmaterial.

Efter inbrottet försökte de båda bröderna att pressa redovisningsföretaget på 30 000 euro och hotade med att det stulna materialet skulle användas mot företaget om man kontaktade polisen.

Även när det gäller stölden och utpressningsförsöket stöder sig åklagaren på avlyssnade telefonsamtal men också på foton