Omgång 19 i serie 1D blir komplett

Omgången tjuvstartade redan i söndags med matchen Botkyrka-Visby/Roma där Botkyrka får extrapoängen genom att vinna straffläggningen.

När omgång 19 blir komplett har alla lagen spelat lika många matcher.

Därefter återstår bara tre omgångar. Det skall bli spännande att se hur tabellen ser ut och hur många lag som fortfarande har möjlighet att slåss om de tre platserna som återstår när Huddinge redan säkrat sin.

För lagen som inte kommer till Allettan gäller att ju högre upp man kommer i tabellen, ju högre bonuspoäng tar man med sig till Fortsättningsserien.

HUDDINGE - NYKÖPING             6 – 4  (1-1, 2-2, 3-1)

Nyköping vann hemma i Stora Hallen med 3-1. Huddinge har också haft ledningen två gånger. Mellan detta har det varit 1-1 2-2 och 3-3.

Det ser länge ut som om Huddinge inte skall få någon revansch mot Nyköping. 

Så kommer då kvitteringen till 4-4 när det är bara 3.39 kvar av perioden. Drygt två minuter senare gör Huddinge 5-4 och 6-4 kommer i tom bur.

När Nyköping vann första mötet var det en vändpunkt för laget som räckt ända till nu. En fantastisk svit är bruten.

NACKA – WINGS                             6 - 3   (2-0, 2-1, 2-2)

Wings vann det första mötet med 4-3 men först efter förlängning.

Nacka visar ännu en gång att de är starka i sin hemma hall. Laget skaffar sig 3-0 ledning när det gått halva tiden av period två.

Wings kommer igen och är som närmast en kvittering när laget reducerar till 4-3.

Nacka gör 6-3 i tom bur och lyckas också med att fördela de sex målen mellan sex olika spelare.

I och med denna seger har Nacka åter blandat sig i striden om de tre platserna som skall fördelas mellan tre lag till Allettan.

JÄRFÄLLA - VÄSBY                       2 – 1  (1-0, 0-0, 1-1)

Väsby vann med klara 6-2 i det första derbymötet.

I ljudkrönikan som jag gjorde med Väsbys tränare Rickard Hårdstam uttrycker han oro för matchen mot Järfälla. Varje match är en cupmatch, säger han.

Det blev verkligen en cupmatch. Järfälla har förmågan att höja sig ett steg extra, när de möter Väsby. Redan efter 1.23 tar JHC ledningen genom Marcus Nyblad.

Det resultatet står sig ända till mitten av den tredje perioden, då Väsby kvitterar till 1-1 genom Patrik Nordström.

Avgörandet kommer när det är två minuter kvar av matchen då Väsby får en utvisning. När det är 30 sekunder kvar av utvisningen gör Fredrik Strömbäck i JHC 2-1.

37 sekunder återstår av matchen. Väsby tar ut sin målvakt, men lyckas inte få till någon kvittering.

På söndag skall Väsby spela ännu en derbymatch, när man möter Vallentuna i Vallentuna Ishall. Väsby kommer att få kämpa ordentligt för att skaffa sig en plats i Allettan.

TRÅNGSUND - NYNÄSHAMN       5 – 6  (1-2, 3-0, 1-3, 0-1)

Nynäshamn vann hemma i Folkets Hall med 3-0. Publiken får se en match med hela elva mål. De får se en match som svänger ordentligt.

Nynäshamn tar ledningen med 2-0. Trångsund gör sedan fem mål i rad och leder med 5-2 när det gått fyra minuter av den tredje perioden.

Nynäshamn vänder matchen när halva sista perioden är spelad. På dryga två minuter reducerar laget till 5-4. När det är mindre än en minut kvar av tredje perioden tar Nynäshamn ut sin målvakt och lyckas 15 sekunder senare kvittera till 5-5.

När det gått två minuter av förlängningen gör Lucas Lawson i Nynäshamn 6-5 så att laget kan åka hem med två poäng medan Trångsund får nöja sig med endast en poäng.

MÄLARHÖJD/B - VALLENTUNA  3 – 4  (2-0, 1-0, 0-4)

Vallentuna vann i sin hemmahall med 5-2. VBK har inte lyckats plocka speciellt många poäng på bortaplan. Det så inte ut som om laget skulle lyckas denna gång när det efter två perioder stod 3-0 till hemmalaget M/B.

I tredje perioden lossnar det för VBK och på tolv minuter har de vänt underlaget till ledning med 4-3. Toni Alasaarela gör två mål där Henrik Pettersson är passaren och det mål som Henrik gör själv kom passningen från Toni. Dessa båda herrar var ett lyckosamt par denna kväll.

Vallentuna har verkligen kommit tillbaka efter en mindre lyckosam start i serien. Nu är det bara sex poäng upp till tvåan i tabellen Nyköping.

När vi tittar på tabellen kan vi konstatera en jämnhet som ingen kunnat förutspå.

Det är nu hela åtta lag inblandad i kampen om de tre platserna som är kvar till Allettan.

Åtta lag ligger inom ramen för endast sex poäng.

    
OMGÅNG 20:
4/12
VISBY/ROMA – NYNÄSHAMN
6/12
HUDDINGE - NACKA
VALLENTUNA – VÄSBY
WINGS – MÄLARHÖJD/B
NYKÖPING – TRÅNGSUND
JÄRFÄLLA - BOTKYRKA