Innebandy

Stjärnduons comeback: "Det började lite som ett skämt"

Två av världens bästa innebandyspelare genom tiderna gör comeback.

Tidigare radarparet från Pixbo och landslaget, Niklas Jihde och Anders Hellgård, gör nu comeback i division 1-klubben Linköpings IBK.

Niklas Jihde säger till Radiosporten att det hela började som ett skämt, men försäkrar att satsningen är fullt seriös.

– Det här är ingen plojgrej från Linköping, det är blodigt allvar. De tar in oss för att vi ska kunna bli tungan på vågen i satsningen mot superligan, säger Niklas Jihde till Radiosporten.

Jihde har flera gånger lovat att karriären ska vara över. Det sora avskedet kom för knappt ett år sedan, efter SM-guldet med AIK.

Och han tror själv att formen är bra.

– Den är nog rätt fin. Jag ställde mig på vågen och hade exakt samma matchvikt som efter SM-finalen i fjol. Hoppas att det är muskler bara.

De båda världsstjärnorna väntas skriva på kontraktet med Linköping under onsdagen. Bara "finslipningar" återstår enligt Jihde innan det är klart.

Niklas Jihde står fortfarande under kontrakt med sin tidigare klubb AIK, men SM-mästarna har gått med på att låna ut honom.

Debuten väntas bli i seriefinalen mot Karlstad den 16 januari. Linköping leder just nu division 1 mellersta, fem poäng före Karlstad. Vid eventuell serieseger väntar kvalspel innan superligan är nådd.

Robert Tennisberg
Gustav Landmark

radiosporten@sr.se