Skidlegend hyllad och man begravd i snö

100107

Ny bok om Olle Rimfors som tog slalomtekniken till Sverige. Hör Per Gessle berätta om turnéåret 2009, hör om isfiske med nät på Locknesjön också berättar vi en ovanlig historia från 1950-talet då en man låg begravd i snö en hel vecka - och klarade sig.

Bok om skidlegendens livsfärd på skidor
Olle Rimfors har kallats den svenska Slalompionjären, skidprofessorn, vallagurun, fjällräven nr 1, och ikväll presenterar hans barnbarnsbarn en ny bok om skidlegendens liv och betydelse för svensk utförsåkning. Björn Nordquist är i Gustavsbergsbacken på Frösön tillsammans med bokens författare Fabian Rimfors.

Isfiske i kylan
Arne Bodén i Haga tillhör dem som trotsar kylan och har isnät ute på Locknesjön. Med ispik, skyffel och en rulle lina vittjade han sina nät när vår reporter Torbjörn Laxvik var med.

Begravd under snön en vecka
I vårt arkiv fann vi en serie som Marcus Frånberg gjort kallad Säkerhet på vinterfjället. Marcus träffade bland andra Börje Renström från Frösön. Han var läkare och forskade under många år på köldens effekter, men Börje är sedan några år tillbaka bortgången. Händelsen han berättar om utspelade sig i västerbottensfjällen på 50-talet och blev mycket uppmärksammad.

Gessle om turnéåret 2009
Per Gessle berättar om turnéåret ifjol, med både egen turné och med Marie Fredriksson i Roxette.