Om programmet DJ Clabbe

Hej kära lyssnare.

Mitt nya program "DJ Clabbe" är en fantastisk utmaning. Att DJ:a betyder ju i praktiken att jag rent fysiskt byter och blandar låtar som man gjorde förr i tiden och snackar emellan. De senaste 20 åren har dock Dj,ande fått lite olika innebörder. Unga förknippar det med att mixa en lång musiklista exakt i takt så att övergångarna blir sömlösa.

Det finns gott om bra Dj:s som gör det i P3-Club, så jag kommer inte att lägga tyngdpunkten på det. Det kommer att dyka upp lite taktmixade sviter här och där, med dom avbryts av något helt annat plötsligt. Jag gillar att överraska och kan ofta tröttna på ett visst tempo. En bra ballad då och då sitter inte heller fel. Jag gillar gung så det blir en hel del disco som svänger från 70- 80-talen, men jag har även mina rötter i 60-talspopen och gillar även 50-tals rock och rockabilly så ingen musik är förbjuden. Jag är inte trendig i mina val utan går helt på musikalisk intuition vare sig det gäller nytt eller gammalt.

Gammalt förresten, ha ha. Tonåringar har ju en kort livslängd på sina favoriter. En låt som spelats i tre veckor har ibland gjort sitt. Jag gör mitt för att behålla livslängden på vår musikskatt. Kanske kan yngre lyssnare upptäcka en och annan goding. Spelad av DJ Clabbe.

2011: Nu är det nytt år och lite nya regler. Jag sänder varannan vecka. Sen varvas DJ Clabbe varannan lördag 18.30 med ett nytt program som heter DJ Rock och som produceras i Malmö. Det kommer inte att hindra mig från att spela rockmusik i mitt program, däremot tror jag inte att dom spelar disco :-)  Med lite avstånd mellan mina shower så hinner jag ”rippa” lite mer gammal vinyl till mina program så det kommer godbitar från dom gamla skivbackarna framöver.

/ Claes af Geijerstam.

Programmet produceras av Massa Media AB i Piteå.