Här kommer natten och det ohyggliga dånet av krig

Lång musik med Peter Hansson. Här kommer natten. Och detta i form av den nyzeeländska metal doombandet Black Boned Angel, som på sin senaste skiva gör musik av slaget vid Verdun, ett av första världskrigets blodigaste slag. Det är ett drygt femtio minuter långt stycke drone som ju längre det fortskrider dånar allt närmare undergången. För er som överlever detta följer noice med Birchville Cat Motel.

"När man hörde visslandet långt bortifrån, drog sig hela ens kropp samman för att stå emot de våldsamma vibrationerna från den kommande explosionen. Och varje upprepning av detta var som en helt ny attack, en ny trötthet, ett nytt lidande. Under dessa förhållanden håller inte ens de starkaste nerver särskilt länge."
 
Så berättar en fransk soldat som deltog i striderna, enligt skivbolaget.
Frågan är hur länge våra nerver håller för att lyssna på "Verdun"?

Birchville Cat Motel väntar i alla fall den som tar sig igenom programmets första halva med förnuftet i behåll. Birchville Cat Motel är en pseudonym för Campbell Kneale, som också spelar i Black Boned Angel. På egen hand drar han mer åt det noisiga hållet. I det här programmet hör vi två spår från skivan "Birds Call Home Their Dead", som kom 2007.


Sänds även onsdag 13 januari kl 13.30 i P2 Musik 
- i webbradio, TV-boxar & mobiler samt över Sthlm i P2 FM 96,2 

Vad tyckte du om programmet?