Skogsjazz, sprödpop, bossa-mellotron och hiphop från Ramallah

Sen musik med L-G Alsenius.Som vanligt med en salig blandning från när och fjärran – den här gången länder som Serbien, Japan, Argentina och Schweiz. Dessutom sjunger ngoni-spelaren Bassekou Koyate från Mali om sitt etniska ursprung medan brasilianska Céu bjuder på en skön mix av bossa och jazz med inslag av både mellotron och trumpet.

Några svenska debutanter får också plats i vår musikaliska galax – som den egensinniga Edda Magnason som låter likt Kate Bushs olydiga lillasyster och systrarna Klara och Johanna Söderberg i First Aid Kit med himmelska röster i spröd folkpop.
Anders och Staffan Ljunggren är också syskon men redan veteraner med sin svängiga skogsjazz på Trummor & Orgel, med ekon av den legendariska duon Hansson & Karlsson.

Annat att vänta i den sena P2-natten är e.s.t.-basisten Dan Berglunds nya grupp Tonbruket, ett möte mellan Kronos-kvartetten och palestinska hiphop-kollektivet Ramallah Underground – och så längtar franskfödda jazzsångerskan Elisabeth Kontomanou till sommaren…

Sänds även tisdag 19 januari kl 13.30 i P2 Musik - i webbradio, TV-boxar & mobiler samt över Sthlm i P2 FM 96,2

Vad tyckte du om programmet?