Godmorgon!

I dag är det torsdag den 14 februari och vi kan konstatera att julen definitivt är slut. Kanske hörde ni igår att alla flygplatser i Sverige som döpts om till "Airport", bland andra Luleå Airport, har anmälts till justitieombudsmannen för att vara osvenska. Anmälaren menar att det strider mot den svenska språklagen som säger att språket ska vara "vårdat, enkelt och begripligt". Och av den anledningen ringer vi upp flygplatschefen Susanne Jangdahl efter klockan 7.

Motion känns som en morgonmission för morgonredaktionen den här veckan...Zimmer i skidspåret efter 15 års uppehåll, och Callne fylld av ambitioner men i behov av nya mål. Och som på beställning hörde arrangörerna av tjejjoggen i Sjulsmark av sig och efter 8 får vi besök av Kerstin Christoffersson och Gunnel Edin.

Cirka 8.40 gästas morgonstudion av Per Michanek som är forskare, hästuppfödare och författare till boken "Att bygga häststall".

Är du mellan 9 - 12 år? Eller känner du nån som är det...tipsa då om att det finns chans att vinna biobiljetter och framför allt få det stora nöjet att vara med och tävla i en radiofrågesport.  

Ha en bra morgon!
David-Lena-Ellika