Onsdag 27 januari 2010

Idag bjuder Banverket på kaffe på perrongen i Flen. Samtidigt ska de berätta om hur de tänker förbättra säkerheten på stationsområdet. Katarina Larsson pratar med både Banverket och resenärer. Malin har nyss kommit hem från en cykelresa i Afrika och idag berättar hon om sitt äventyr.


Nu ska säkerheten bli bättre på Järnvägsstationen i Flen. Säkerheten där har varit i fokus efter den dödsolycka, som inträffade där för ett år sedan.

Helena Thorsson och Camilla Fredriksson från Banverket finns på, plats idag för att informera resenärerna om förändringarna.

– Det vi vill komma ifrån är den här plattformsövergången som gör att man måste gå över spår ett och två för att ta sig till mellanplattformen och det kommer vi att göra bygga trappor och hissar från gång- och cykeltunneln rakt upp på plattformarna, säger Helena Thorsson.

Det är det första och kanske viktigaste steget när det gäller förbättringarna av säkerheten på järnvägsstationen i Flen, men långt ifrån det enda, enligt Helena Thorsson.

– Vi ska också försöka göra det lite smidigare för resenärerna bland annat genom att förbättra bil- och cykelparkeringarna på norra stations sidan bland annat, säger hon.