Norberg

Engelbrektsloppets chef är lugn i år

Om två veckor är det dags för den 33:e upplagan av Engelbrektsloppet på skidor i Norberg. Under de senaste åren så har bristen på snö gjort att loppets genomförande varit i fara in i det sista. Men i år kan tävlingens ansvarige Sven Bergman vara lugn.

– Det finns ingen brist på snö men däremot är snön lite för lös för att få perfekta spår, säger Sven Bergman.

Vädergudarna har verkligen varit på Engelbrektsloppets sida den här vintern. Och tillgången till snö går hand i hand med intresset kring tävlingen.

– Vi har ju många fler anmälda idag jämfört med motsvarande tid ifjol, men vi vet att de flesta kommer sista veckan och jag hoppas att det kan bli uppåt 2000 tävlande totalt under helgen.

Nyheten ifjol då loppets start och målgång skedde på torget i Norberg det blev en succé både för skidåkarna, arrangören och för publiken. Årets stora nyhet är att det ska bli mindre trängsel i spåret.

– Vi har breddat hela banan under sommaren och i år kommer det vara tre spår jämfört med tidigare då vi bara haft möjligheten att ha två spår.

Med tanke på vilken vinter det har varit så borde det kännas ganska bra att vara ansvarig för Engelbrektsloppet?

– Ja, det känns lugnt och skönt. Tidigare år så har vi fått väntat till helgen före loppets start om vi kan köra eller inte. Men i år så har jag trott på det ända sen julhelgen.

Johan Bengts
nyheterna.vstm@sr.se