Elitseriehockey

Brynäs avfärdade Timrå

Timrå förlorade borta mot Brynäs med 4-1 i eliteriehockeyn i går.

Brynäs fick in första målet redan i första minuten i matchen. Timrå kvitterade i powerplay i åttonde minuten, men sedan var det Brynäs som stod för målen.

Gävle (TT)
Brynäs poängkung Eero Somervuori såg till att både skapa spänning och avgöra när Brynäs besegrade Timrå med 4-1.

Finländaren svarade gjorde självmål, men noterades också för mål i rätt bur och passningspoäng. – Vi ska till slutspel, sade han efter matchen.

Timrå hade chansen att skapa lite kontakt med Brynäs och de andra lagen över slutspelsstrecket inför torsdagens match i Gävle. Den chansen släcktes rejält. Timrå hade också oflyt med andra resultat och har nu mycket närmare ner till kvalseriestrecket än slutspelsstrecket räknat i poäng.

– Det var viktigt för oss att få första målet, sade Somervuori efter matchen. Timrå är ett pressat lag, även om de har spelat bra sista tiden. De har inte riktigt samma tålamod.

Somervuori spelade fram Stephen Dixon till 1-0. Sen kunde han blivit syndabock när han styrde in 1-1 bakom egen målvakt Jacob Markström.

– Det är sånt som händer, man kan inte tänka för mycket på sånt. Jag var tvungen att försöka bryta. Jag hade en Timråspelare bakom mig och hade jag inte tagit pucken hade han gjort det, konstaterade Somervuori.

Sköt högt
Somervuori släckte sedan Timrås förhoppningar om poäng när han gjorde 4-1 mitt i andra perioden. Fri med tidigare Brynäsmålvakten Anders Lindbäck satte han spiken i gästernas kista.

– Lindbäck har samma spelstil som vår målvakt, Markström. Båda är bra och för att göra mål gäller det att skjuta högt, det lyckades jag med, sade finländaren mycket nöjt.

Lika effektivt som Brynäs var framåt var laget stabilt bakåt, trots att två ordinarie backar saknades.

Markström en matchvinnare
Timrå vaskade fram en del chansen fram till 4-1-målet men Jacob Markström var otroligt säker. Brynäsmålvakten har bästa räddningsprocenten i elitserien och är en matchvinnare.

– Markström är fantastiskt bra, sade Somervuori.

– Det fungerade bra, sade Markström själv. Vi har hela tiden trott på det vi gör och nu klickar verkligen vårt grundspel.

Brynäs är på väg mot slutspel. Timrå har nu fem poäng upp till slutspel, tre ner till kvalseriestrecket.

Sune Karlsson/TT