Bilbrandsmorden

Motivet för dubbelmordet klart

Länskriminalen i Skåne säger nu att de har en uppfattning om motivet till morden på de båda män som hittades döda i en utbrunnen bil vid Getinge den 6 januari, och att det rör sig om en uppgörelse i den kriminella världen.

Men fortfarande har man inte fått fatt i den 35-årige man som misstänks för morden och som är anhållen i sin frånvaro. Förutom den 35-årige mannen misstänker polisen att det finns fler gärningsmän. Spaningsledaren Bo Lundqvist säger att 35-åringen kan finnas i Sverige, eller utomlands, men vill inte svara på varför man inte gripit honom än.

– Det fungerar inte riktigt på det viset. Det ska ju säkras på olika sätt, men det arbetas på för fullt, säger Bo Lundqvist, spaningsledare på länskriminalen i Skåne. 

Men förutom den här mannen tror polisen att det finns fler gärningsmän. Polisen i Skåne samarbetar nu med andra polismyndigheter både i Sverige och andra länder - vilka vill man inte säga. Inte heller om det var på gården mellan Genarp och Dalby som de två männen i den utbrunna bilen mördades. Men från gården har det schaktats bort jordmassor - och om det vill man gärna få in fler upplysningar - om det folk kan ha sett kring den 14 januari - men även från den 6:e januari då ju männen hittades i den brunna bilen vid Getinge.

– När det gäller mord och ett eventuellt livstidsstraff är det ytterst få saker som avgör om det blir en fällande dom. Jag kan inte riskera att säga saker nu som jag hade behövt bevara hemligt eller undan från allmänheten så här tidigt, säger Bo Lundqvist om varför polisen säger så lite om vad man vet.

Det rapporterar Anna Bubenko/P4 Malmö.