Ulricehamn

Sjuhäradsfestivalen flyttar

Sjuhäradsfestivalen för ungdomar - som arrangerats i Ulricehamn sedan 2006 - flyttar förmodligen till Borås i sommar. Orsaken är att festivalledningen söker mer stöd än vad man kan få i Ulricehamn.

– Det som var roligt med festivalen att jobba med unga och känna den energin från de unga. Det var ju många olika delar i festivalen, inte bara musik, säger Katrin Högborn, kulturstrateg i Ulricehamn.

Sjuhäradsfestivalen startade i Ulricehamn som ett resultat av ett demokratiprojekt för ungdomar och kommunala pengar. Men efter hand så har bidraget från kommunen minskat och senast var det i huvudsak kommunalförbundet och regionen som stod för kostnaderna.

Enligt arrangören är det ännu inte klart var årets festival ska gå av stapeln, men tanken är att den ska hamna där man får mest stöd. Och mycket talar för att det blir i Borås.

Frågan är om flytten från Ulricehamn är en följd av kommunens sparbeting inom kulturområdet.

– Pengar spelar ju alltid roll för allt man kan göra. Men pengar är ju inte allt, men det är klart ju mer man satsar, ju mer visar man att det betyder någonting, säger Katrin Högborn.

Jan-Åke Thorell
jan-ake.thorell@sr.se