Hallå där, Märta Myrstener

Du har precis gjort ett reportage om internettroll. Det verkade jobbigt! Men vilka är egentligen svårast att få prata med, nättroll eller artister som "inte gör press just nu"?
- Svår fråga! Båda är extremt skygga! I längden är det ändå trollen för artisterna måste ju ut nån gång, när de vill hajpa sin skiva.

Vad har du lärt dig av att jaga troll på nätet?

- Jag tänkte ju att trollen skulle vara svåra att få kontakt med men att om man väl hade fått deras kontaktuppgifter så skulle nog människans grundläggande behov av att få lätta sitt hjärta ta överhanden och att de skulle gå med på en intervju om de fick vara anonyma. Men så var det ju inte. Ett tag tappade jag faktiskt tron på mänskligheten lite. Det var väldigt frustrerande att få kontakt med personer via nätet men aldrig riktigt kunna få fatt på dem IRL. Ett tag kändes det som att jag såg troll på tunnelbanan och höll på att bli paranoid, jag tittade mig omkring och tänkte "är han ett troll? Det kan vara vem som helst! Nu går jag fram till den där personen och frågar och om den säger ja klamrar jag mig fast vid bena på honom och släpper aldrig taget igen". Men tillslut hittade jag ju ett. Så nu jag hoppas att den där känslan ska gå över inom nån vecka,

Är du inte rädd för att du kommer att bli förföljd av troll resten av livet nu?

- Hm... jag fick ju lära mig lite om hur trollen funkar av Maxim som intervjuas i repet och han sa att trollen är ute efter reaktioner så om jag bara ignorerar dem så kommer de nog tröttna i så fall.

Blev du sugen på att börja trolla själv?

- Jag vet inte, det låter ju kul i teorin att gå in på typ Motormännens riksförbunds forum och ställa till rabalder men jag är nog för blödig. Vill inte göra folk ledsna i onödan och så.
 

Vilken var den värsta/bästa dissningen du fick från trollen som du ville intervjua?

- Den här var ganska kul: "Jag kan tänka mig att ställa upp i P3, om det även innebär airtime i Klingan." som signaturen Ermos, ett ganska aktivt troll, skrev. Klingan är alltså ett folk- och världsmusikprogram i P2.

/Tommie