Stockholm

Biografen Draken blir förråd

Den anrika biografen Draken på Kungsholmen från 1938 kommer bli förråd. Meningen är att boende på Kungsholmen ska kunna hyra små förråd i den gamla biografen, uppger de nya ägarna.

– Vi kallar det för boendeförråd. Mestadels små förråd, en till nio kvadratmeter. Istället för ett vinds- eller källarförråd så kan man ställa in saker här tillfälligt. Vi kommer också att ha vinförråd, säger Michael Fogelberg, VD på Selstor.

Lokalen vid Fridhemsplan i Stockholm har stått tom sedan 1994. Och idag kom beskedet att den gamla biografen kommer att byggas om till 600 magasineringsutrymmen. 

Det är företaget Selstor som köpt fastigheten för dygt 37 miljoner kronor. VDn Michael Fogelberg säger att det finns många små lägenheter på Kungsholmen och han tror att behovet av utrymmen för förvaring är enormt.

För drygt ett och ett halvt år sedaN bildades en grupp som ville att Draken skulle bli ungdomshus.

Kerstin Malmberg, kristdemokrat och ledamot av handikapprådet i Stockholms stad är emot att biografen blir förråd.

– Jag ser ju alltså ungdomarnas problematik att de behöver ett drogfritt alternativ. En ungdomsmiljö där det är drogfritt. Och det är ju också i brottsförebyggade syfte att man väranr om ungdomar, säger Kerstin Malmberg, (KD), ledamot i handikapprådet, Stockholms stad.

Men företaget ser ett tydligt behov av förråd på Kungsholmen. Det kan man inte klandra dem för?

– Men ungdomarna då? Vad ska vi göra med dem? Är det dom vi ska flytta utanför stadsdelen, säger Kerstin Malmberg, (KD), ledamot i handikapprådet, Stockholms stad.

Peter Johansson
peter.johansson@sr.se