Örnsköldsvik

Foppa skadad igen

Modo förlorade mot Luleå igår på bortaplan med 4-1.

En tung förlust för Övikslaget som jagar en slutspelsplats. Dessutom blev Peter Forsberg skadad igen och fick kliva av matchen med ett finger ur led.

Modos stjärna Peter Forsberg skadade lillfingret och fick lämna isen i början av tredje perioden när laget mötte Luleå borta på torsdagskvällen.

Hemmalaget vann med 4-1, och bröt därmed sin tunga svit med fyra förlustmatcher i rad.

Samtidigt bröts Modos svit med fyra segermatcher i rad.
– Vi var inte med i starten av matchen, samtidigt som Luleå var bra och spelade med stort hjärta. Det märktes av de hade fyra förluster i rad och verkligen ville vinna, sade Hannu Aravirta, Modos tränare, efteråt.

Hemmalaget var hetast i början av matchen, medan Modo halkade efter och drog på sig utvisningar.

Det utnyttjade Luleå, som gjorde två mål i numerärt överläge under första perioden. Pierre Johnsson stötte först in 1-0 när Morten Madsen satt utvisad. Sedan gjorde Martin Chabada 2-0 med ett hårt slagskott i skäret när Modos nyförvärv Henri Laurila satt utvisad.

"Foppa" föll
Inget av målen såg otagbart ut.

Modo höjde sig ett snäpp i andra perioden, och Hannu Pikkarainen kunde reducera till 2-1 efter en dryg minut.

Framspelningen gjordes av Peter Forsberg. "Foppa" vann en tung sargduell med Luleås Chris Abbot och skickade pucken till Hannu Pikkarainen som laddade med ett slagskott som gick i mål bakom Mattias Modig.

I tredje perioden föll Peter Forsberg och hamnade med vänster arm under Luleåbacken Robin Jonsson, och skadade vänster lillfinger.

Enligt Luleås matchläkare hade fingret gått ur led, och han bedömde inte skadan som allvarlig.

Återstoden av matchen jagade Modo för att kvittera, men Luleå höll undan, och kunde öka på ledningen till 3-1 genom Kristoffer Berglund i slutperioden.

Mål i tom kasse
Modo tog ut målvakten i slutminuterna, men lyckades inte göra fler mål. I stället fastställde Mikael Lidhammar slutresultatet till 4-1 med en puck i öppen kasse.
– Jag tycker vi gör en bra match. Skönt att vi vinner och får med oss viktiga poäng, säger Anders Burström, Luleås lagkapten.

På frågan om Luleåspelarna bestämt sig för att spela hårt på Peter Forsberg sade han:
– Nej, men han är så skicklig att det gäller att ligga nära honom, och då blir det automatiskt ganska mycket fysisk kontakt, säger Anders Burström.

TT