fotboll - EM-kval

Ralf Edström: "Tufft men inte omöjligt att vinna gruppen"

Radiosportens expert Ralf Edström tycker att Sverige fick en bra lottning. Han hade hellre haft Portugal än Holland men tror inte att det är omöjligt att vinna gruppen.

 

Holland, Finland, Ungern, Moldavien och San Marino. Det är hindren mellan Sverige och fotbolls-EM i Polen/Ukraina 2012. Radiosportens expert Ralf Edström är nöjd.

– Jag hade velat haft Portugal istället för Holland, annars ser det bra ut. Holland är favoriter. Vi möter ett Finland där kanske inte Hypiää och Litmanen spelar. Ungern har vi bra vibbar ifrån senaste kvalet, Moldavien har vi slagit och San Marino borde vara slagpåsen i det här gänget, säger Ralf Edström.

Han tycker heller inte att det är en omöjlighet att till och med vinna gruppen.

– Vi har spelat bra mot Holland. De har ett offensivt bra lag, defensivt är dom att tala med. Målvakten van der Sar är inte med och deras backlinje har ett ålderstiget mittbackspar. Men det blir tufft, säger Ralf Edström.

Ungern har Sverige stött på flera gånger i kvalsammanhang och har tagit oss förbi dom.

– Det är tuffa matcher, men det sitter i huvudet på Ungrarna att ha fått stryk. Moldavien är ett tufft lag, framförallt borta. San Marino ska vi bara ta och inte släppa in några mål, säger Ralf Edström.

Även om han inte tror det är omöjligt att ta hem gruppen är utgångstipset att Sverige går till EM, inte som bästa tvåa utan genom att man kvalificerar sig mot någon av de andra tvåorna.

Radiosporten
radiosporten@sr.se