Måndag 8 februari

Rekordlång kö

Sällan har en så lång kö setts i Lund, som den som gick genom stan i går när det var Karnevalsupprop.

De första 5 000 studenterna som anmälde sig hade garanterats att få medverka. Portarna till AF-borgen öppnades i går vid lunch. Men redan kvällen innan hade de första köande samlats. Och på söndagen gick kön från AF-borgen, upp till Stortorget runt torget och ända ner till Domkyrkan.

Mycket varmkorv, soppa, ivriga rörelser och en och annan alkoholdryck hjälpte till att hålla värmen.

H43 vann över Lugi

Efter en turbulent tid med ekonomiska diskussioner och dåliga resultat vann H43 något överraskande över Lugi i lundaderbyt i går. Lugi har tvärtemot H43 inte haft några större problem den här säsongen och är med och krigar i toppstriden.

Efter vinsten mot Lugi var Zoran Roganovic i H43 både glad och lättad.

P7 ska till Afghanistan

Två svenska officerare och en lokalanställd tolk dödades i Afghanistan när deras fotpatrull besköts i ett oroligt område i går.

På plats i Afghanistan finns det idag också en rad soldater från Revingehed i Skåne. I november kommer P7 Revingehed att ta över huvudansvaret för Sveriges mission i Afghanistan. Och efter den tragiska händelsen i går så arbetar man i dag intensivt med att informera de hemmavarande på Revingehed om det inträffade.

Jan Bohman är informationsansvarig på P7 Revingehed.

Kluven till melodifestivalen

Erik Andreasson, melodifestivalfantast från Lund, tyckte att showen inte var så underhållande som tidigare men naturligtvis kul att Skånepågen Ola gick direkt till final.

Det är nåt speciellt med Lund och melodifestivalen men betyget för första deltävlingen blev bara en sval trea.

Både höger och vänstersväng

Så här i OS-tider och med sportlovet i antågande har en skåning skrivit den första historieboken om utförsåkning. Fabian Rimfors har skrivit en bok om sin gammelmorfar Olle Rimfors som introducerade utförsåkningen i Sverige.

Olle Rimfors skidfärd – en resa genom utförsåkningens historia – handlar om att han redan 1927 bevisade att man kunde svänga både åt höger och vänster i backen.