Tisdag 9 februari

Morgon i P4 på OS

Vem umgås med vem? Vem pysslar om snön under vinter-OS i Kanada? Och vad gör våra skånska damkronor, Pernilla Winberg, Maria Roth och Katarina Timglas, när de inte tränar eller spelar match?

Vår reporter, Josefin Johansson, packar just nu för att åka till Vancouver. En blå gul mössa, en svensk flagga och en skön hejaremsa är väl det hon behöver för att rapportera om OS på sitt speciella sätt.

Döda får funna på Österlen

En hemsk syn mötte de djurskyddsinspektörer som i går skickades till en gård på Österlen. Över 50 döda får hittades på gården och många av de levande djuren på gården var i dålig kondition.

Lotta Berg som är enhetschef för djurskyddet på länsstyrelsen berättar om gårdagens upptäckt.

Sköterskor slipper varannan helg

Det var glädje i dag bland sjuksköterskorna på flera avdelningar på lasarettet i Helsingborg sedan de fått reda på att de ska slippa jobba varannan helg. Alltså samma besked som sjuksköterskorna i Malmö väntar på.

I går tog sjukhusledningen beslut att återgå till gamla systemet sedan man kunnat minska personalkostnaderna. Men ledningens beslut i höstas var också ett kritiserat beslut.

Vi störde sjuksköterskan Janet Svensson på ortopeden i Helsingborg.

Pauline dansar i Melodifestivalen

Artisten Pauline Kamusewu från Malmö ställer upp i Melodifestivalens andra deltävling. 

Hon vill dansa som bara den på scenen och charmade melodifestivalgeneralen Christer Björkman med det.

Flygande Mary Poppins i Danmark

Nästa stora musikalsatsning på Det ny teater i Köpenhamn är Mary Poppins. Och som vanligt på den teatern, finns det gott om svenskar i ensemblen. Fem stycken den här gången.

Filmen kom ju redan 1964, men det dröjde till 2004 innan den blev scenmusikal i London.