Gislaved klart för SM-slutspel efter rysare!

Gislaved har säkrat en slutspelsplats i elitserien i volleyboll, efter seger hemma mot Elverket. Det blev en rysare som gick till fem set men där var alltså Gislaved det starkare laget och vann med 15-10.

Det var välfyllt på bänkraderna i slitna Gislehallen när GVK spelade på hemmaplan för första gången på två månader. Publiken fick se en svängig och spännande match med många ansikten där hemmalaget till slut vann rättvist. Gislaved hade 23-21 i tredje set men gästerna lyckades vända och vinna med 26-24. Då var det nog inte många som trodde på hemmaseger men GVK kopplade tidigt ett grepp om både fjärde och avgörande femte set.  

15-10 till Gislaved i avgörande set där sista poängen gick till hemmalaget efter att domarna tyckte att Elverket använt sig av en felaktig uppställning och rysaren fick ett snöpligt slut.

Elverket saknade några av sina rutinerade nyckelspelare och kanske var det just det som fällde avgörandet.

Poängbäst i Gislaved var precis som vanligt, amerikanskan, Liesel Tesch som nu toppar elitseriens poängliga. Men viktigast, efter gårdagens 3-2-seger är Gislaved klara för SM-slutspelet.

Gislaved-Elverket 3-2
(25-13, 22-25, 24-26, 25-21, 15-10)

Gislaved: Liesl Tesch 26 poäng, Linn Englund 18, Johanna Larsson 17.
Elverket: Maria Arnborg 19 poäng, Evelina Stenmark 12, Svenja Meier 10.