Deltävling 3

Artisterna som hörs i Göteborg

Tredje deltävlingen i Melodifestivalen 2010 hålls i Göteborg. Även här ett blandat startfält med debutanter och scenrävar, grupper och soloartister.
Carolina Norén har träffat dem alla för att höra sig för om förhållandet till Melodifestivalen, nerver, kläder och...ja, allt det som hör till.

Alcazar

Andreas, Tess och Lina i Alcazar kan nog räknas in som riktiga scenrävar. När de räknar ihop hur många gånger de varit med, var och en och tillsammans, i melodifestivalsammang så blir det 21 gånger...
Det här året hade de först inte tänkt vara med - men så kom låten Headline till dem. En låt som är Alcazar, enligt de själva

Johannes Bah Kuhnke

Från Stadsteaterns scen till Melodifestivalen kan steget tyckas långt - men Johannes Bah Kuhnke började med musik innan han valde skådespeleriet. Han har bland annat medverkat i publik-och kritikersuccén De tre musketörerna.
– Det är en bonus i livet att få göra det här. Men jag är skådespelare till yrket, säger Johannes

Elin Lanto

Det här är andra gången Elin Lanto är med i Melodifestivalen - förra gången slutade det hela i Andra Chansen, där hon tävlade mot Jessica Andersson. Elin har inga bittra känslor för det - och nu är hon med igen:
– Det är så roligt, det som en egen värld där man får synas och stå inför så många människor.

Erik Linder

Erik Linder har bott med Mayaindier, kan imitera Peps Persson, slog igenom i Talalang 09 och fick då skivkontrakt direkt. Men nu  - är det meloidfestivalen som gäller
– Det känns som en dröm lite grann att få stå på de här stora scenerna i det här stora sammanhanget, säger Erik

Getty Domein

När Getty Domein är med i festivalen kan man säga att det är en dubbeldebut: Både som artist och för språket han ska sjunga sin låt på: Lingala.
Det är tillsammans med franskan det språk som talas i Kongo, därifrån Getty kom som tioåring till Sverige.  Getty jobbar som franskalärare i Stockholm men har hållit på med musik länge - och nu är det dags för melodifestival.

Timoteij

Cecilia,  Bodi, l Elina och Johanna - det är gruppen Timoteij.  De går sista året på musikgymnasiet i Skara (och nej, Bert Karlsson har inte hört av sig. Än) och just den här veckan när det är uppladdning för tredje delfinalen har de sportlov. Namnet Timoteij valde de utifrån att de ville ha en somrig och lätt känsla - och har inget att göra med det schampo som Carolina minns från åttiotalet...

Darin

Darin är med för första gången i Melodifestivalen - och han kom med som joker. Förfrågan att vara med har han fått flera gånger men det var först nu det passade.
Det är också på senare år han själv blivit intresserad av Melodifestivalen:
– Det är mer brett nu än tidigare då det nästan bara var schlagers.

Crucified Barbara

Det var inte helt självklart för Crucified Barbara - Clara, Ida, Mia och Nicki - att vara med när de fick förfrågan. Först sa de nej - men nu:
– Det ska bli skitkul. Det är bara att köra...
Crucified Barbara spelar hårdrock. Vilken slags, undrar Carolina och efter lite resonerande kommer de fram till att det är ....bara hårdrock. Punkt.