Bantat förslag

Nya hoppbackar byggs i Falun

Nu är det klart att det kommer att byggas nya hoppbackar i Falun på Lugnet. Det beslutade kommunstyrelsens utvecklingsutskott på tisdagen.

Det ursprungliga förslaget har bantats rejält. Igår beslutade utvecklingsutskottet att det ska bli en satsning på fem miljoner kronor, i stället för 26 miljoner kronor, till nya hoppbackar i Falun.

– Jag tycker att det är ett bra beslut och det ligger väl i linje med det förslag, som jag hade, säger kommunrådet Mikael Rosén.

Men istället för tre nya hoppbackar, som det har talats om, blir det nu istället två mindre eller en stor som ska byggas på Lugnet.

Förhoppningen är även att de nya backarna ska kunna användas sommartid, för hopp med cykel eller skidor på plast, säger Rosén.

Beslutet att bygga nya hoppbackar har även stor betydelse för Faluns ansökan för Skid-VM 2015, säger Rosén.

– Det visar FIS, det Internationella Skidförbundet, att vi är beredda att satsa på att få VM, att vi utvecklar anläggningen och satsar på backhoppningen, tillsammans med skidförbundet, säger Rosén.

Om två veckor, eller den 2 mars, ska trafik och fritidsförvaltningen ha tagit fram ett förslag hur de fem miljonerna kan användas. Då är det kommunstyrelsens tur att besluta i frågan.

reporter Eva Larsen
eva.larsen@sr.se