Bilbrandsmorden

Ännu en gripen för dubbelmorden

En kvinna har gripits i misstänkt för skyddande av brottsling i utredningen av dubbelmordet på de två män som hittades i en utbränd bil i Getinge i början av januari. Tidigare sitter en 35-årig man anhållen misstänkt för brottet.

Det var i början av januari som två män hittades döda i ett bagageutrymme på en utbränd bil vid Getinge i Halland. Snart efter stod det klart att de båda männen hade mördats på en gård mellan Dalby och Genarp utanför Lund. Och sedan förts till platsen där de hittades.

En omfattande utredning startade och i början av den här veckan kom en 35-årig man självmant in till polisen i Skåne. Han sitter nu anhållen misstänkt för dådet. I dag greps så ytterligare en person, en kvinna. Hon är misstänkt för skyddande av brottsling - mer vill polisen inte säga. Klart är att mycket arbete återstår. Göran Billberg är inspektör på Skånepolisen.

– Det är en väldigt omfattande utredning som kommer att ta lång tid innan man kommer till slutpunkten. Men imorgon kommer vi att begära den misstänkte 35-åringen häktad, säger Göran Billberg.