Sista omgången i Allettan Mellan

Inför den sista omgången finns det fortfarande lite spänning kvar i serien. Huddinge blev seriesegrare redan i omgång 13, men placeringarna 2, 3 och 4 är ännu inte avgjorda.

Enköping och Arboga placerar sig antingen på plats 2 eller 3. De gör att de båda är klara för Play Off 2 oavsett placering.

Nyköping och Wings kämpar båda om den fjärde platsen som gör att laget får spela Play Off 1 och möta Visby/Roma i Visby redan på fredag. I det här läget kan man verkligen tala om ”snabba puckar”.

ENKÖPING – WINGS               5 – 1  (0-0, 1-1, 4-0)

Wings vet att om laget vinner mot Enköping samtidigt som Nyköping förlorar sin bortamatch mot Arboga så blir det Play Off 1 mot Visby/Roma

Så här sa tränaren i Wings Patrik Bengtsson på klubbens hemsida inför matchen:

"Laget är i god form inför onsdagens match och vi vill inte avsluta säsongen i Enköping. Så nu är uppmaningen till alla hockey intresserade att de går man ur hus och tar bilen, tåget, bussen alt. cykeln till Enköping för att lyfta fram Wings till en seger."

Enköping tar ledningen när det gått fem minuter av andra perioden. När det är mindre än fyra minuter kvar av perioden kvitterar Wings till 1-1 genom Robin Westerlund.

Om Wings gör nästa mål i den avslutande perioden så avancerar laget till fjärde plats i tabellen då Nyköping ligger under med 2-0 mot Arboga efter två perioder.

Det blir Enköping som gör det tredje målet när det gått tre minuter av den sista perioden. Enköping gör även nästa mål och tar ledning med 3-1 när det gått ytterligare fyra minuter. Nu är matchen avgjord och Enköping fyller på med ytterligare två mål.

Så här sa Patrik Bengtsson efter matchen:

LH: Ni hade 1-1 inför den sista perioden. Var ni aldrig nära att ta ledningen?

– Enköping gör 2-1 ganska omgående och därefter 3-1 när vi hade en spelare utvisad. Enköping spelar bra i power play. I spel 5 mot 5 tyckte jag att vi var bättre. Enköping fick oss dit de ville och vi drog på oss onödiga utvisningar.

LH: Visste ni om att Nyköping låg under med 2-0 i Arboga?

– Jag visste om det och att vi hade avgörandet i våra egna händer. Vi lyckades inte på det sätt vi hade planerat. Just nu känner jag mig lite tom men ändå nöjd även om det hade varit trevligt att få spela ytterligare några matcher genom att få åka till Visby på fredag. Men man kan inte få allt här i livet Lennart, avslutar Patrik vårt samtal.

ARBOGA - NYKÖPING            2 – 0  (0-0, 2-0, 0-0)

Nyköping vet att om de vinner mot Arboga så är fjärde platsen säkrad. Laget har också det utmärkta läget som gör att en förlust in gör något om Enköping besegrar Wings.

Första perioden är mållös men i mitten av den andra perioden gör Arboga två mål på tre minuter och tar ledningen med 2-0.

Inför den avslutande perioden har Nyköping fortfarande den fjärde platsen då det står 1-1 i matchen mellan Enköping och Wings.

Det blir inga fler mål, men eftersom Enköping besegrade Wings så blir det Nyköping som åker till Visby för en första match i Play Off 1 redan på fredag

HUDDINGE – NYNÄSHAMN   7 – 2  (3-2, 2-0, 2-0)

Huddinge är redan seriesegrare och Nynäshamn kan inte bli bättre än sexa.

Det viktigaste i denna match är därför att det kommer så mycket folk. Huddinges styrelse har nämligen bestämt att alla biljettintäkter skall gå till Tomas Hjerts rehabiliteringsfond.

Så här säger Huddinge Hockeys ordförande Sonny Lundwall på Huddinges hemsida:


"För Huddinge Hockey känns det självklart att försöka bidra till att om möjligt underlätta för en ishockeyspelare som råkat ut för en så tragisk olycka som Tomas har gjort. Att Trångsund är en hockeyförening i Huddinge kommun och att många inom Huddinge Hockey känner Tomas gör att det känns ännu närmare och därför mycket angeläget att bidra med vad vi kan."

De 230 personer som hade letat sig till Björkängshallen (en bra siffra med tanke på en spännande skidstafett kördes samtidigt i OS) fick se en målrik match där Huddinge visade varför laget är seriesegrare.

Nynäshamn tar ledningen efter fyra minuter genom Arturs Ozolins. Nynäshamn hänger med halva första perioden och Nicklas Norrljung gör 2-2.

Härefter är det bara Huddinge som gör mål och laget får på så sätt tre stycken tvåmålsskyttar i Christopher Dahlén, Jimmy Jensen och Peter Balod.

Nu skall de bli spännande att se om Huddinge klarar av att ta sig till kvalserien till Allsvenskan också.

HEDEMORA – BORLÄNGE     2 – 7  (0-1, 1-3, 1-3)

Detta är en match där det vinnande laget slipper komma på sista plats i tabellen.

Hedemora har genom segrar mot topplagen sett till att spänningen i tabellen funnits kvar, men har inte lyckats lika bra mot lag längre ner i tabellen.

Borlänge har aldrig hittat tillbaka till den fina form laget hade när man vann grundserien så överlägset.

Borlänge vinner bottenmötet och lämnar över sista platsen till Hedemora. Båda lagen hamnar på tio poäng men Borlänge hade en något bättre målskillnad.

SLUTTABELL:
Huddinge    35 p  Till Play Off 3
Enköping    31 p   Till Play Off 2
Arboga       30 p   --------”--------
Nyköping    20 p   Till Play Off 1
Wings         18 p
Nynäshamn 14 p
Borlänge     10 p
Hedemora   10 p