Play Off 1 till kvalserien till Allsvenskan

Visby/Roma vann Fortsättningsserien och möter lag 4 från AllEttan Mellan som blev Nyköping trots att laget förlorade sin sista match mot Arboga med 2-0. Detta gjorde inget då Enköping besegrade Wings som och också hade chans på en fjärde plats inför sista omgången. 

Tyvärr har jag missat att även lag 3 från AllEttan Mellan också går in i Play Off 1. Det betyder att Arboga som blev trea möter segraren i Fortsättningsserien C som blev Valbo.

Ytterligare en information vad det gäller lagen i AllEttan Mellan är att Enköping blev bästa tvåan i de tre AttEttorna och därför går in först i Play Off 3 tillsammans med Huddinge.

Samtliga matcher i Play Off 1 spelas lördagen den 27/2 förutom matchen Visby/Roma-Nyköping som spelas redan 26/2.

VISBY/ROMA – NYKÖPING   1 – 2  (0-0, 0-2, 1-0)

V/R och Nyköping mötte varandra två gånger i grundserien och där vann V/R första mötet på hemmaplan med 5-3. I bortamötet blev det 1 poäng för V/R då Nyköping vann i förlängning.

Det blev en tuff match inför nästan 1 000 personer där det dröjde hela 27 minuter innan första målet kom. Det var de Nyköping som tog ledningen med 1-0 genom Fredrik Håkansson. Tio minuter senare ökade Erik Haugland Nyköpings ledning till 2-0. Detta resultat stod sig perioden ut.

När det är drygt sex minuter kvar av matchen tänds hoppet hos Visby publiken. Då reducerar William Meander till 1-2 och nu fattas det bara ett mål till så kan matchen gå till förlängning.

V/R fick ingen riktig möjlighet och fick också en spelare utvisad som gjorde att så många möjligheter till kvittering uppstod aldrig.

På söndag möts lagen igen i Stora Hallen i Nyköping inför över 1 000 personer som hoppas att Nyköping skall ta sig till Play Off 2.

Cecilia, en tjej från Solna är en stor beundrare av V/R och som jag berättat om tidigare sände mig fortlöpande sms.

I sms 1 stod: Många utvisningar på V/R. Ingen på Nyköping. V/R har klarat alla boxplay!

I sms 2 stod: 0-2 i andra perioden. Spelet flöt bättre i 1:a. Många felpass. Nyköping fick en utvisning fast de skulle haft fler. Domarna verkar rädda. Men V/R brukar komma igen starkt. Jag har hopp!

I sms 3 stod: 1-2 i tredje perioden. Inte rättvist! Många chanser för V/R som kunde ha blivit mål. Vissa spelare i Nyköping verkar vara gjorda av papper…. Men på söndag tar vi hem segern!

Cecilias härliga sammanfattning stämde helt med det samtal jag hade med André Lundholm som är tränare i Visby/Roma.

LH: Beskriv de sista sju minuterna!

AL: – Reducering till 1-2 kommer på en passning bakom mål och William sätter pucken i nättaket. Då är vi inne i en bra period och hade bud på 2-2.

LH: Så drar ni på er en utvisning.

AL: – Jag tycker det var en mycket tveksam utvisning. Jag var inte nöjd med domaren idag.

LH: Det är returmatch nu på söndag. Vad tror du om chanser?

AL: – Vi har ju gjort våra bästa matcher på bortaplan denna säsong så jag tror vi har stora möjligheter att få till en tredje match, avslutar André.