Play Off 1 till kvalserien till Allsvenskan (andra mötet)

Visby/Roma vann Fortsättningsserien och möter i Play Off 1 lag 4 från AllEttan Mellan som blev Nyköping. Segraren som blir det lag som blir bäst i max tre möten.

Första matchen spelades i Visby 26/2 och där vann Nyköping en tuff och tät match med 2-1. Två dagar senare, den 28/2, är det dags för returmöte i Stora Hallen i Nyköping.

NYKÖPING – VISBY/ROMA    4 – 3  (2-2, 0-1, 1-0, 1-0)

Det blir därför ingen chock när V/R i returmötet i Nyköping får spela inför en ny storpublik. V/R får en drömstart i matchen, för redan efter 192 sekunder står det 0-2 på resultattavlan.

William Meander, som var den ende i V/R som lyckades överlista Nyköpings duktige målvakt Pascal Möller-Larsson i första mötet, gör 1-0 målet. 2-0 kommer en minut senare genom Jason Deleurme.

När det gått dryga nio minuter av matchen kommer den första utvisningen. Den drabbar V/R och 24 sekunder senare reducerar Nyköping till 1-2 genom Björna Andersson.

V/R får chans att öka sin ledning där de i 96 sekunder får spela fem mot tre. V/R misslyckas men när Nyköping får samma möjlighet kvitterar de till 2-2 genom Peter Danielsson när åtta sekunder återstår av första perioden.

Det som stannar kvar i minnet från andra perioden är att Emil Wahlberg ser till att V/R åter tar ledningen, nu med 3-2, som sker i ett läge då V/R har en spelare utvisad.

I mitten av den sista perioden kvitterar Nyköping för andra gången i matchen och det är Patrik Karlkvist som gör 3-3. Nu känns det som om det lag som gör nästa mål också vinner matchen.

När det är dryga fem minuter kvar får V/R chansen genom att Nyköping får en spelare utvisad. Nyköping klarar av detta power play och det och det blir inga fler mål utan 3-3 utan matchen måste avgöras genom förlängning.

När det har spelats tre minuter av förlängningen kommer avgörandet. Det är Fredrik Håkansson som blir matchvinnare för Nyköping när han gör 4-3 och ser till att Nyköping har tagit sig till Play Off 2.

Så här sa André Lundholm tränare i V/R direkt efter matchen:

LH: Ni var mycket nära att få en tredje match, men föll i förlängningen.

AL: – Det känns verkligen trist. Jag tycker att vi var det bättre laget sett till hela matchen. Nyköping har en bra första femma som verkligen är duktiga. Nyköping var helt slutkört, medan vi hade mycket krafter kvar. Hade vi vunnit den här matchen är jag övertygad om att vi hade vunnit den tredje. Det tar några dagar att smälta denna retfulla förlust, avslutar André.