Svängigt och slarvigt med The Playtones

På bara någon vecka sålde blekingebandet The Playtones platina. Nu har de sålt i över 60 000 exemplar av sin debutskiva, efter segern i Dansbandskampen 2009. Våra recensenter har lyssnat:
- Det är ett sånt jäkla sväng om The Playtones. Trots att bandet är nybildat är det rutinerade musiker som spelat i olika konstellationer tidigare. Men det hörs att skivan är gjord på kort tid. Det är lite slarvigt ibland och sångaren Stefan Jonasson skulle behöva putsa lite på sången här och var. Det här är ett band som jag framförallt vill höra live, istället för på skiva. Men det är verkligen bra låtar och de har nischat in sig väldigt bra hos en bred publik, säger Diana Thylin, chefredaktör för danstidningen Får Jag Lov.
- Jag är väldigt positiv. Det svänger som attan om bandet. Och sen är de allihopa väldigt skickliga musiker där inte något instrument tar överhand på skivan. Allt kommer verkligen till sin rätt. Däremot hörs det att skivan är gjord snabbt. Kanske hade man kunnat putsa ännu mer på låtvalet. Men ingen tvekan om att The Playtones är ett dansband och ett dansband som verkligen fyller ett tidigare tomrum. Och så har de ett väldigt snyggt konvolut, säger Boel Skarin, dansare och arrangör i Luleå.