Så här kan DU vara med i Ring P1

Ring P1 lever på dina åsikter. Är du sugen på att vara med? Det finns flera sätt att komma med i programmet och delta i debatten.

Ring P1! Alltid på: 020-22 10 10

För att delta i direktsändning
Om du ringer för att vara med live, när programmet går i radio så hamnar du först i en telefonsluss, där du får tala om vem du är och vad du vill prata om. Slussen är öppen från ca kl 08:59 till kl 10 på vardagar.
Det är väldigt många som ringer, så tänk igenom vad du vill ta upp. Kanske har du turen att komma med.

Ring till vår telefonsvarare
När programmet inte sänds kan du ändå ringa och då kommer du till vår telefonsvarare. Innan du ringer är det bra om du tänkt igenom det du skall säga. Chansen att inlägget skall komma med i programmet ökar om du håller dig ganska kort. Du behöver också säga ditt namn, bostadsort och (till redaktionen) uppge ditt telefonnummer, så att vi kan nå dig om det skulle behövas.

Ringer du från utlandet?

Då når du oss på +46 0771-578087.

E-posta din åsikt

Tycker du om att fatta dig kort? Skicka e-post till oss, antingen under sändning eller när som helst annars på dygnet. Adressen är ringp1@sverigesradio.se

Tyck till med ett sms

Tyck till om vad som helst genom att skicka ett sms. Så här gör du:
Skriv P1 och gör ett mellanslag, skriv sedan ditt meddelande. Skicka det till 722 50. Det kostar 3 kronor utöver den eventuella avgift som operatören tar ut.

Sociala medier

Dygnet runt kan du hitta Ring P1 på Facebook, Twitter eller Instagram. Vad väntar du på? Kasta dig in i debatten!

Hur sparas information om våra medverkande?

Kontaktuppgifter till de lyssnare som medverkar i programmet sparas under en period i vår logg - ett verktyg som endast ett fåtal behöriga har tillgång till. Det gör vi för att se att inte samma person medverkar allt för ofta – vi vill ju att så många som möjligt skall få komma till tals. Men också för att kunna återkomma till en medverkande om frågor skulle uppstå. Vi sparar inga åsikter. Uppgifter om namn, telefonnummer och ämne raderas efter en tid.