Tips från redax: 20-minuters skrattpass

Idag är jag en outcast i Stockholm. De andra hänger i Malmö och pillar med sändningen och jag sitter i radiohuset och försöker sammanfatta de roligaste nya komediserierna som ni borde se!

/Jesper

Jag har ganska kort attention span när det gäller att glo på en tv. Jag predikar det kortfattades lov. Förutom att jänkarna är mästare på att skriva rappa komedimanus har dom anpassat formatet så att man precis hinner sätta i sig en micrad tv-dinner under tiden; 22-25 minuter. Det här är några härliga 22-minutersburgare som går i USA just nu.

NBC-långkörarna 30 Rock och The Office är inne på fjärde respektive sjätte säsongen och kommer att räcka en bit in i april. Tacka gudarna för vårserierna som kan ta över efter det.

Sarah Silverman Program har precis börjat igen på och handlar om bortskämda och allmänt odrägliga Sarah och hennes välmenande syster Laura. Sarah har one night stand med gud, odlar mustasch och hänger med sina pårökta böggrannar Brian och Steve.

Funny or Die, Will Ferrells , har blivit tv-serie! Sajten består av humorklipp som besökarna får ranka, och tv-konceptet följer lite samma linje. Det handlar om sketcher helt enkelt. Vissa är inte så roliga, andra, som "" är geniala. Där får en full person försöka återberätta episoder från den amerikanska historien som skådisar sen iscensätter och mimar till. Resultatet blir långt ifrån din lärobok på högstadiet.

The Ricky Gervais-show följer lite samma koncept. Från början är detdär brittiska the Office-mannen Ricky Gervais triggar sin excentriske producent Karl Pilkington att flippa ur i galna idéer om apor och rymden. Men nu har allt blivit tecknad film, och resultatet är ganska roligt.

Important things with Demetri Martin, sist men inte minst, handlar om ett ämne varje gång. Avsnitten heter typ Coolness eller Money och nördkomikernförsöker sammanfatta vad det handlar om i sketcher och stand-up.