Omgång 3 i kval till division 1 grupp D och C

Båda kvalserierna ser ut att bli riktigt tuffa och oförutsägbara. Redan efter två omgångar är det bara två lag av elva som ännu är obesegrade.

I grupp D är det Nacka som vunnit sina båda inledande matcher. I grupp C är det IFK Ore som vunnit sin båda inledande matcher.

Grupp D inleder serien med fyra matcher på åtta dagar och kommer att avsluta den med samma mördartempo. I grupp C blir det lite lugnare tempo då den serien bara består av fem lag.

OMGÅNG 3 GRUPP D:

NACKA – SOLLENTUNA         2 – 1  (0-1, 2-0, 0-0)

Samtal med lagledaren i Nacka Tony Boström:

LH: Vilken inledning för er i Kvalserien, idag kom tredje raka vinsten.

TB: – Den här vinsten är jag extra glad för. Sollentuna är ett riktigt bra lag och har en fantastisk målvakt. Laget spelar smart och ett oavgjort resultat hade nog varit mera rättvist.

LH: I nästa omgång möter ni Haninge. Hur går dina tankar?

TB: – Haninge har verkligen visat upp att de finns. Det är inte bara ett mycket bra juniorlag som vi har trott. Det är ett lag som har vunnit över både Sollentuna och M/B så det gäller att spela klokt och förståndigt om det skall bli fjärde raka för oss, avslutar Tony.

JÄRFÄLLA – VÄRMDÖ           4 – 2  (2-0, 1-1, 1-1)

På plats i Järfälla Ishall fanns naturligtvis Läktareexperten Pelle Björnekärr.

LH: Hur sammanfattar du dagens match?

PB: – Värmdö bjöd verkligen upp till kamp. Trots att laget ligger under hela matchen gav de aldrig upp utan fortsätter att kriga hela matchen.

LH: Värmdö har nu tre raka förluster, kommer laget att kunna vinna mot något lag i gruppen?

PB: – Jag är övertygad om att de kommer att ta poäng framöver, om laget fortsätter att ha den härliga inställning de hade i den här matchen, avslutar Pelle och rusar vidare med sin filmkamera.

HANINGE – MÄLARHÖJD/B   6 – 4  (1-1, 3-1, 2-2)

Daniel Dickman i Yellow Wings hjälper mig även denna kväll med en sammanfattning.

Efter första perioden står det 1-1. Haninge startar bäst men tappar plötsligt tempo och då får M/B dominera och får rättvist ledning med 1-0. Haninge lyckas dock kvittera till 1-1 innan perioden är slut.

Haninge vinner den andra perioden med 3-1 och 4-2 målet lyckas laget göra med två egna spelare i utvisningsbåset.

Direkt i den tredje perioden reducerar M/B 4 till 4-3 men ganska omgående gör Haninge 5-3.

Därefter gör lagen ett mål var och Haninge vinner med 6-4. Kanske var inte ett helt rättvist resultat. Haninge satte sina chanser, medan M/B missade flera målchanser och hade två skott i ribban. Nu har Haninge två raka hemmavinster. Det känns verkligen roligt just nu.

OMGÅNG 4 14/3:
Nacka – Haninge
Sollentuna - Järfälla
Värmdö - Mälarhöjd/B

OMGÅNG 3 GRUPP C:

ÅKERS IF - FALU IF         2 – 3  (1-2, 0-0, 1-0, 0-1)

Åker fick en fantastisk start genom storseger mot Bålsta. Därefter har det gått tungt. I omgång 2 blev det förlust mot Ore och mot Falu IF blev det bara en poäng då laget förlorade i förlängningen redan efter 1.58 då K. Björklund i Falu IF gör segermålet.

Åker har en förnämlig service via sin hemsida. Jag och 130 andra var ONLINE större delen av fredag kvällen och vi fick fortlöpande information och kunde själva kommentera direkt på sidan.

Jag väljer ut den sista informationen som Mattias Filander skrev innan förlängningen:

Åker är så nära att göra 3-2 med sekunder kvar att spelas så det är inte sant. Nu är det förlängning.

BÅLSTA HC - IFK ORE         2 – 4  (0-0, 2-1, 0-3)

Ore vinner sin tredje raka när laget vänder underläge 1-2 till seger med 4-2. Det är tredje matchen då laget legat under och vänder genom att göra en mycket bra avslutningsperiod.

Ore är seriens verkliga överraskning. För en vecka sedan lyckades laget via Play Off ta sig till kvalserien och nu är laget det enda obesegrade i grupp C.

OMGÅNG 4 14/3:
Falu IF - Bålsta
Trångsund – Åkers IF