Omgång 4 i kval till division 1 grupp C och D

Det går undan i kvalserierna till Ettan. När dagen matcher är spelade har samtliga lag i serie D spelat fyra matcher på åtta dagar. I serie C är det fem lag så där har det blivit tre matcher på en dryg vecka för alla lagen utom Åkers IF.

I serie D är det bara ett lag som är utan poäng efter tre omgångar. Nacka är det enda av de sex lagen som är obesegrade. I serie C har Ore fått en fantastisk start genom att vinna sina tre inledande matcher.

OMGÅNG 4 GRUPP D:

NACKA – HANINGE             3 – 2  (1-0, 1-2, 1-0)

Daniel Dickman i Yellow Wings hjälper mig även denna kväll med en sammanfattning.

Det blev hårda tag redan från början i denna match och en spelare i Nacka fick matchstraff tidigt i matchen.

Nacka lyckades i sitt första power play och tar ledningen med 1-0 redan efter fyra minuter ett resultat som står sig perioden ut.

I den andra perioden kvitterar Haninge till 1-1 och gör 50 sekunder senare ytterligare ett mål och tar ledningen med 2-1. I slutet perioden lyckas Nacka kvittera till 2-2. Nacka kontrollerar hela tredje perioden och lyckas ta ledning med 3-2.

Haninge tog ut sin målvakt i slutskedet av matchen och har bra press men lyckas inte få till en kvittering utan Nacka vinner rättvist med 3-2.

Detta var Nackas fjärde raka seger och laget har nu skaffat sig ett försprång på hela sex poäng mor de tre jagande lagen Järfälla, Sollentuna och Haninge.

SOLLENTUNA - JÄRFÄLLA   3 – 2  (2-0, 0-1, 1-1)

Sollentuna inledde kvalserien med vinst i hemma hallen. Därefter kom två förluster på bortaplan. I sin andra hemmamatch besegrar laget JHC och tar tre mycket viktiga poäng för att inte tappa mot de övriga lagen som jagar Nacka.

På plats i Sollentuna Ishall fanns Läktareexperten Pelle Björnekärr.

LH: Hur sammanfattar du dagens match?

PB: – Sollentuna är känt för att göra bra matcher i sin hemmahall. Det är också hemmalaget som har det hetaste chanserna under större delen av matchen.

LH: JHC lyckas ändå hämta igen underläget 2-0 till 2-2.

PB: – I det läget satt jag och väntade på att JHC skulle göra 3-2 men det blev i stället Sollentuna som lyckades göra 3-2 och få tre värdefulla poäng som gör att nu är det tre lag på sex poäng: Järfälla, Haninge och Sollentuna.

LH: Varför lyckas inte JHC vinna på bortaplan?

PB: – En av orsakerna till detta är att laget har glömt bort det fina division ett tempo som fanns de första matcherna. I hemmahallen är det mycket bättre fart på laget.

LH: Blir JHC det lag som ger Nacka deras första förlust, när lagen möts på onsdag?

PB: – Då måste JHC visa att de är ett lag som vill vara kvar i division 1. Då måste det bli full fart från första nedsläpp. Det blir en spännande match, förutspår Pelle.

VÄRMDÖ -  MÄLARHÖJD/B   7 – 4  (1-1, 5-1, 1-2)

Värmdö fick beröm för sitt spel mot Järfälla i omgång 3, där det lika gärna hade kunnat bli vinst. Nu kommer den första vinsten mot M/B i stället.

Jag ringde till Värmdös tränare Christin Styf.

LH: Första vinsten blev en storseger.

CF: – Nu var det verkligen vår tur att få vinna. Det känns så skönt. Grabbarna var värda detta och nu får de lite självförtroende igen.

LH: Ni vinner andra perioden med hela 5-1.

CS: – Vi fick ordenligt utdelning. Vi börjar få upp tempot i laget. Vi har tidigare krånglat till det alldeles i onödan. Nu börjar vi också spela lite enklare som de andra lagen och det gav utdelning.

LH: Enligt Läktarexperten var ni nära en seger mot Järfälla i förra omgången.

CS: – Då låter vi JHC göra två mål när vi har en man mer på isen. Det var riktigt dåligt.

LH: I nästa omgång möter ni Haninge borta.

CS: – Vinner vi den matchen också är vi ju med i matchen om en plats i Ettan, avslutar en för dagen mycket nöjd Christian.

OMGÅNG 5 17/3:
Järfälla - Nacka
Haninge - Värmdö
Mälarhöjd/B - Sollentuna

OMGÅNG 4 GRUPP C:

FALU IF - BÅLSTA            4 – 1  (1-0, 2-1, 1-0)

Falu IF är ännu obesegrade i grupp C. Mot Bålsta kom den första trepoängaren.

Bålsta däremot har det tungt och har inte lyckas ta någon poäng på de tre första matcherna.

TRÅNGSUND – ÅKERS IF         2 – 3  (0-1, 0-0, 2-2)

Det vill sig inte riktigt för Trångsund. I sin första match hade laget en ledning med 2-1 som blev till förlust med 2-3.

Samma sak upprepas mot Åker. Åker tar ledningen direkt efter 54 sekunder. 0-1 står sig perioden ut och den andra perioden slutar 0-0.

I mitten av den tredje perioden kvitterar Trångsund till 1-1 och när det är tre minuter kvar av perioden tar Trångsund ledningen med 2-1. Det ser riktigt bra ut.

När det är 87 sekunder kvar av perioden kvitterar Åker till 2-2 och när det är endast 33 sekunder kvar av matchen gör Åker sitt segermål och vinner med 3-2.

Nu vill det till att Trångsund vinner i nästa omgång mot Bålsta annars blir det spel i division 2 nästa år.

OMGÅNG 5 17/3:
Bålsta – Trångsund
IFK Ore – Falu IF