Rödeby

Många vill rädda Fabbe

Den föräldralösa älgkalven Fabbe som lever bland villorna i Rödeby får nu stöd från hela världen. Viola Johansson är en av initiativtagarna till att man ska rädda Fabbe genom att försöka flytta honom till älgparken Räntemåla gård i Eringsboda.

Viola Johansson har också startat gruppen "Rädda älgkalven Fabbe" på Facebook som bara växer och har just nu över 2900 medlemmar från hela världen.

– Jag har fått mejl ifrån bland annat Australien, Nya Zeeland och Spanien som tycker att vi ska rädda Fabbe, säger Viola Johansson.

Oroliga att han ska råka illa ut
Fabbes mamma blev påkörd och sedan dess lever älgkalven bland villorna i Rödeby där han matas.

Det som oroar de som engagerat sig i fabbes öde är att hans livssituation i Rödeby tillslut ska blir ohållbar och att han ska bli skjuten eller råka illa ut på annat sätt. Därför vill de nu att han ska flyttas till älgparken Räntemåla gård i Eringsboda dit han är mer än välkommen.

Ovanligt att flytta djur
Men på länsstyrelsen påpekar man att det är ovanligt att flytta djur på det här sättet men så fort de får in en ansökan ska de ta ett snabbt beslut i frågan. Det ingen tvekan om att Fabbes öde väcker engagemang.

– Alla är verkligen positiva och även om detta inte skulle lyckas nu tycker jag att det känns bra att det är så många människor som engagerar sig, säger Viola Johansson.

Stina Held
stinaheld@sr.se