Omgång 5 i kval till division 1 grupp C och D

När omgång 5 är spelad, har alla lagen mött varandra en gång och serien vänder den 21/3.

I grupp D är det Nacka som ännu är obesegrade och har skaffat sig ett utmärkt läge för att få spela i division 1 nästa säsong. Skall det bli femte raka segern?

I grupp C gäller motsvarande för IFK Ore som också är obesegrade. Blir det fjärde raka segern för IFK Ore?

OMGÅNG 5 GRUPP D

HANINGE – VÄRMDÖ                     1 – 3  (1-1, 0-0, 0-2)

Värmdö fick sin första vinst, när laget vann mot M/B. Efter den matchen sa tränaren Christian Styf, att om det blev seger mot Haninge så kunde även Värmdö vara med och slåss om en plats i Ettan.

Daniel Dickman i Yellow Wings hjälper mig även denna kväll med en sammanfattning:

"Efter första perioden står det 1-1. Värmdö gör mål i power play och Haninge kvitterar till 1-1 ganska omgående Det var en seg period där Värmdö hade knapp fördel mycket beroende på att Haninge drog på sig flera utvisningar. 

Den andra perioden blev mållös och ingen av lagen utmärkte sig särskilt. Värmdö tryckte på lite mot slutet, men lyckades inte skapa några riktiga farligheter.

Den tredje perioden vinner Värmdö med 2-0 där det sista målet kommer i tom bur. Det var inte riktigt rättvist som jag ser det, men så är det med ishockey ibland. Det är bara att gratulera Värmdö till deras andra seger."

På söndag tar Haninge emot Järfälla och Värmdö tar emot Sollentuna.

JÄRFÄLLA – NACKA                4 – 3  (0-2, 1-0, 2-1, 1-0)

Frågan inför denna match var om Nacka skulle lyckas ta sin femte raka seger och gå loss riktigt i tabellen eller om JHC skulle kunna stoppa Nackas framfart i Kvalserien.

Läktarexperten, Pelle Björnekärr, fanns på plats i Järfälla Ishall med sin filmkamera:

LH: Idag blev det bara en poäng för Nacka men två för Järfälla.

PB: – Efter en katastrofal inledning där JHC kommer i underläge med 2-0 trodde jag inte att det skulle bli några poäng för JHC. Därefter lyckades laget reda ut flera power play som Nacka hade så det blev inga fler mål.

LH: JHC lyckades kvittera till 2-2. Vad hände sedan?

PB: – JHC spelar bättre och bättre, men när Nacka gör 3-2 då tror jag att det är kört. När det är några minuter kvar så lyckas JHC kvittera för andra gången i matchen och det blir förlängning.

LH: Vem gör segermålet och hur mycket tid var det kvar av förlängningen?

PB: – Magnus Granath blir matchvinnare när han gör sitt andra mål och då är det dryga minuten kvar. Magnus är helt suverän. Han är inne på isen större delen av matchtiden och hade idag förutom de två målen också en assist, avslutar Pelle.

På söndag åker Järfälla till Haninge och Nacka åker till Mälarhöjd/B.

MÄLARHÖJD/B - SOLLENTUNA   4 – 2  (1-1, 2-0, 1-2)

Sollentuna har vunnit två matcher i sin hemmahall, men förlorat sina två bortamatcher. Frågan inför detta möte var om Sollentuna skulle kunna ta sin första bortaseger.

M/B har bara en seger och den kom i hemmahallen mot Järfälla. M/B har förlorat sina tre bortamatcher.

Jag fick tag på tränaren i M/B Anders Karlsson.

LH: Dagens vinst var oerhört viktig för er.

AK: – Det är konstigt att mina grabbar måste ha kniven på strupen för att kunna spela bra. Idag gjorde alla spelarna en bar match. Om vi inte vunnit hade det nog varit kört för vår del.

LH: Är ni ett bra hemmalag?

AK: -- Det verkar så och då känns det tråkigt att serien är lottad på så sätt att det inte blir varannan hemma och varannan borta. Det kan ju bli direkt avgörande när det blir dags för de avslutande matcherna.

LH: Ni skjuter många skott innan ni lyckas göra mål.

AK: – Jag har också tänkt på detta men till slut måste ju det ge resultat. Hoppas vi kan få revansch mot Nacka när vi möter dem i vår hemmahall, avslutar Anders vårt samtal.

OMGÅNG 6 21/3:
Haninge - Järfälla
Värmdö - Sollentuna
Mälarhöjd/B - Nacka

OMGÅNG 5 GRUPP C

BÅLSTA - TRÅNGSUND        4 – 6  (2-2, 0-1, 2-3)

Bålsta är det enda lag som av de elva som jag bevakar, som inte lyckas ta några poäng. Idag blev det förlust mot Trångsund.

Bålsta var i ledning vid ett tillfälle i början av matchen när laget gjorde 2-1 efter att ha kvitterat Trångsunds ledning med 1-0. Bålsta lyckades även kvittera till 3-3 i början av tredje perioden men sedan kom det tre snabba mål av Trångsund på tre minuter och matchen var avgjord.

Detta var en måstematch för Trångsund för att inte tappa till lagen framför. Rickard Bergström och Robin Jernström gjorde två mål var.

IFK ORE – FALU IF              4 – 5  (3-1, 0-1, 1-3)

Det såg ut som om Ore skulle ta sin fjärde raka seger. Laget hade ledning med 3-1 efter den första och var i ledning ända tills slutet av den tredje perioden på Falu först kvitterar till 4-4 när det är 6 minuter kvar av matchen. Falu IF hade därefter bästa orken och lyckades vinna med 5-4.

OMGÅNG 6 21/3:
Bålsta – Åkers IF
IFK Ore – Trångsund