22-26 mars

Måndag 22 mars
Fritt
Bosse Pettersson i Uppsala
Programstart 22.12

Tisdag 23 mars
Yrke: Lärare
Kjell Peder Johanson

Onsdag 24 mars
Alltinget
Lasse Swahn
Programstart 22.12

Torsdag 25 mars
Allsvenskan i våra hjärtan
Christer Engqvist

Fredag 26 mars
Dansband
Ragnar Dahlberg
Programstart 22.12

Måndag 22 mars

Fritt

När är ämnet är fritt i Karlavagnen är det lyssnarna som bestämmer vad som ska tas upp, och det brukar variera mellan allt från politik och ekonomi till relationer. Det kan vara något du funderat länge på eller något som hänt under dagen. I studion i Uppsala väntar Bosse Pettersson för att lyssna och för att vrida och vända på ämnet.

Programstart 22.12

Tisdag 23 mars

Yrke: Lärare

I Karlavagnen ägnar vi ibland en hel kväll åt ett särskilt yrke.I kväll vill vi prata med dig som är lärare. Hur har du det på jobbet? Vad händer inom ditt yrkesområde? Varför har du valt läraryrket? Blev det som du hade tänkt? Vilka möjligheter har du att utvecklas i jobbet? Hur påverkar den politiska diskussionen om skolan ditt arbete? Anställningsstopp, nedskärningar och uppsägningar?
Vi vill prata med dig som är lärare, har varit lärare eller ska bli lärare. Vi vill prata om jobbet i förskolan, grundskolan och gymnasiet, på högskola och folkhögskola...
Ring till Karlavagnen med Kjell Peder Johanson och berätta hur det är att vara lärare!

Onsdag 24 mars

Alltinget

Nu är Alltinget tillbaka och kan ge svar på alla dina frågor!
Onsdagarna i Karlavagnen kommer de närmaste tio veckorna bjuda på möjligheten att i direktsändning få svar på nästan vilka frågor som helst.
I samtal mellan lyssnarna och vår kunskapspanel från Göteborgs Universitet och Chalmers Tekniska Högskola resonerar vi om såväl stora som små frågor.
Ring Lasse Swahn i Göteborg med din undran!

Programstart 22.12

Torsdag 25 mars

Allsvenskan i våra hjärtan

Bollen är rund och kärleken konstant ...
Ja, eller hur känner du när du tänker på Allsvenskan och laget i ditt hjärta? Var det kanske bättre förr när allting inte hade så stora proportioner? Eller njuter du av ständigt puls och många förändringar? Är det skillnad på en supporter som vurmar för ett landsbygdslag och en storstadssupporter? Eller är vi alla lika när det handlar om den här sortens kärlek? Vilka souvenirer och klubbattiraljer värderar du högst? Vilka Allsvenska minnen vårdar du ömt, och hur många är ögonblicken du aldrig glömmer?  Ikväll lyfter vi fram den folkliga sidan av elitfotbollen och vi vill höra om dina upplevelser och din kärlek likväl som din frustration, eller kanske ilska.
Lyft luren och hör av dig till Karlavagnen i Uppsala, i andra änden finns Christer Engqvist och tar emot.

Fredag 26 mars

Dansband

Dansband - hur klingar det i dina öron? Är det den bästa musiken som finns eller är det höjden av smaklöshet att gilla den gengren? Förr kallade man dansbanden för töntiga, men hur är det idag? Håller dansbanden rent av på att bli rumsrena, ja kanske till och med kultförklarade med tanke på Dansbandskampen i SVT som lockar storpublik? Ingen musik väcker väl så starka känslor för eller emot som just dansbandsmusiken. Hör av dig till Ragnar Dahlberg och berätta varför just du älskar dansbandsmusik eller varför det är det värsta du vet!

Programstart 22.12