Omgång 6 i kval till division 1 grupp C och D

Halva serien är avverkad i både kvalgrupp D och C. I serie D har Nacka skaffat sig ett försprång på fem poäng till Järfälla och sju poäng till de övriga fyra lagen.

I serie C finner vi IFK Ore och Falu IF i topp på nio poäng. Åkers på sju och Trångsund på fem poäng är inte avsågade, men det är Bålsta, som fortfarande är utan poäng.

OMGÅNG 6 GRUPP D:

VÄRMDÖ – SOLLENTUNA       6 – 2  (0-0, 4-2, 2-0)

I det första mötet mellan lagen vann Sollentuna på hemmaplan med 5-1.

Värmdö inledde med tre raka förluster och då var det nog inte många som trodde att laget skulle kunna blanda sig i kampen om en plats i division 1 nästa säsong.

I omgång 4 vinner Värmdö hemma mot M/B. I omgång 5 blir det vinst på bortaplan mot Haninge. I omgång 7 blir det tredje raka i hemmahallen när Sollentuna besegras med hela 6-2.

Segern innebär att laget tagit sig från sjätte plats till tredje plats och är därmed verkligen med och låss om en andra plats i kvalserien som skulle kunna föra upp laget till Ettan.

På onsdag möter Värmdö på bortaplan Nacka. Till Ekhallen kom det hela 420 personer. Jag vet inte hur många personer som ryms i Nacka ishall men fullsatt blir det absolut.

Sollentuna tar emot Haninge på onsdag.

HANINGE – JÄRFÄLLA            1 – 3  (0-0, 1-2, 0-1)

I det första mötet mellan lagen vann Järfälla på hemmaplan med 4-1.

Daniel Dickman i Yellow Wings hjälper med en sammanfattning.

"Första perioden blir mållös. Järfälla är det lag som för spelet i början av perioden men Haninge kommer mer och mer och  de fyra avslutande minuterna har Järfälla svårt att få ut pucken ur den egna zonen 0-0 känns ändå som ett rättvist resultat.

I den andra perioden tar Haninge ledningen med 1-0 Järfälla kvitterar till 1-1 på ett skott som såg enkelt ut. Järfälla tar ledning med 2-1 efter att laget dominerat sista halvan av perioden.

I den sista perioden blir det bara 1 mål och det gör Järfälla. JHC spelar mycket stabilt och segern är helt rättvis."

På onsdag tar Järfälla emot M/B och Haninge åker till Sollentuna.

MÄLARHÖJD/B – NACKA        3 – 4  (2-1, 0-2, 1-1)

I det första mötet mellan lagen vann Nacka på hemmaplan med 4-3.

Nacka vinner även det andra mötet med 4-3 och nu skall det till en urusel avslutning för att Nacka inte skall få spela i Ettan nästa säsong.

Jag talade med Nackas Tony Boström efter matchen.

LH: Ni ligger under med 1-2 efter första perioden men vänder till 3-2 i andra perioden.

TB: – M/B, som känner att de måste vinna, för att inte tappa till lagen ovanför, började spela väl hårt. Detta resulterade att vi fick spela med två man mindre i nästa fem minuter och då lyckas vi vända. Men det var strid på kniven ända till slutsignalen kom.

LH: Nu har ni ett utmärkt läge för att få spela i Ettan nästa säsong.

TB: – Det känns så skönt och jag känner mig riktigt lycklig. Men riktigt klart är det inte ännu.

LH: Så blir det en höjdarmatch på onsdag när ni möter Värmdö.

TB: – Då kanske vi lyckas fylla hela hallen för en gångs skull. Värmdö verkar ju vara riktig på gång och vann ju mot Sollentuna med hela 6-2, avslutar Tony.

OMGÅNG 7 24/3:
SOLLENTUNA - HANINGE
NACKA - VÄRMDÖ
JÄRFÄLLA – MÄLARHÖJD/B

OMGÅNG 6  GRUPP C:

BÅLSTA – ÅKERS IF      3 – 2  (1-1, 0-0, 1-1, 0-0, 1-0)

I det första mötet förlorade Bålsta på bortaplan med hela 10-2. Nu var de dags för revansch.

Bålsta tar sina första två poäng i kvalserien, när laget ser till att det är oavgjort vid full tid. På övertid blir det inga mål men Bålsta lyckas vinna straffläggningen.

Bålsta lyckas kvittera Åkers ledning vid två tillfällen. Laget skall också ha beröm för att de lyckas hålla 2-2 de sista 13 minuterna trots ett antal utvisningar.

IFK ORE – TRÅNGSUND     5 – 2  (0-0, 1-1, 4-1)

Efter halva serien återfinner vi IFK Ore och Falu IF i topp på nio poäng och exakt lika målskillnad.

Första perioden är mållös. Direkt i den andra perioden tar Trångsund ledning med 1-0 genom mål av Pierre Stening. Kvittering till 1-1 kommer åtta minuter senare ett resultat som står sig perioden ut.

Tidigt i den tredje perioden gör Ore två mål som ger laget en ledning med 3-1 som sedan blir till 5-1 innan Pierre Stening gör sitt andra mål och reducerar till 5-2.

Nu vill det till en fantastisk avslutning av Trångsund för att det skall bli spel i Ettan även nästa säsong.

OMGÅNG 7  24/3:
TRÅNGSUND – FALU IF
ÅKERS IF – IFK ORE