Brunchrapportenpartiet begins

Det blev lite skakigt, men samtidigt oerhört känslosamt när Henrik grundade Brunchrapportenpartiet (BRP) live i direktsändning. Det är en historisk händelse att ett radioprogrammet gjorts om till parti.

Första talet

Idag kl. 12:07 höll Henrik partiets . Han gick av som programledare och utnämnde sig själv som BRP:s ordförande. Lite senare insåg Henrik att han får ännu mer uppmärksamhet om han jobbar som programledare och politiker samtidigt. Så var inte rädd, Brunchrapporten kommer finnas kvar. Med Henrik. Fast ibland är han partiledare.

Efter partibildningen var Brunch-redaktionen lite förvånad hur snabbt det gick. Därför frågade vi Hanns Lejsäter från : Är vi ett riktigt parti nu? Hanns förklarade hur lätt det är att . Det finns inte så många . Lite konstigt är kanske att vi INTE ställer upp i valet 2010. Men nåt val nån gång vi kanske komma delta i.

Första to-do-list

Henrik ville gärna veta vad vårt parti egentligen skulle göra. Statsvetaren Jenny Madestam gav oss en : 

* Vi ska var en kanal mellan väljare och valda

* Vi ska rekrytera männsikor till politiska uppdrag

* Vi ska verka opinionsbildande och artikulera våra väljares intressen

Första debatten

Okej, vi blev ett parti och fick ett uppdrag. Det fanns bara ett (gigantiskt) problem kvar: Hur ska vi som public service radio vara partibundna och opartiksa samtidigt? Henrik med våran ansvarig utgivare Nina Glans.

Vi får

* säga tvärtemot alla andra

* värna demokratin

* betrakta saker från alla sidor

* spela ett rollspel

Vi får inte

* använda pengar från Sveriges Radio

* förtala andra politiker

* ställa upp i valet 2010

Duellen gick sådär för Brunchrapportenpartiet. Men vi gav inte upp och hade vårt första . Vi bråkade om enhörningar och legitimerade Henrik som partiledare i en omröstning.