Omgång 7 i kval till division 1 grupp C och D

Nu är det bara fyra omgångar kvar och de kommer att slutföras i ett mördande tempo. Fyra matcher på åtta dagar och den 31/3 är serierna färdigspelade. Nacka har möjlighet att säkra spel i division 1 nästa säsong om laget vinner sin match mot Värmdö.

Alla de fem övriga lagen har möjlighet att komma på andra plats i tabellen som också leder till division 1 spel kommande säsong.

I grupp C ser det mörkt ut för Trångsund. Vinst mot Falu IF är ett måste.

OMGÅNG 7 GRUPP D:

NACKA - VÄRMDÖ               5 – 3  (0-0, 2-2, 3-1)

Nacka vann det första mötet på bortaplan mot Värmdö med 6-2.

Nacka är medvetna att laget är kvalificerade för spel i Ettan nästa säsong om laget vinner mot Värmdö. Att det var en viktig match visar också publiksiffran som blev 250 åskådare.

Det blev en mycket jämn match där lagen följdes åt till 3-3 innan Nacka kunde avgöra och vinna med 5-3. Jag ringde Tony Boström som är lagledare för Nacka.

LH: Nu är ni redan klara för spel i Ettan nästa säsong.

TB: – Det känns verkligen skönt. Vi var två poäng från AllEttan. Vi var tre poäng från att slippa kvalserien. Nu tycker jag att rättvisa har skipats.

LH: Vad har du att säga om dagens match?

TB: – Den här matchen blir ju väldigt speciell. Nästa alla spelarna känner varandra. Många har spelat i båda lagen och är mer eller mindre kompisar. Det är verkligen Derby med stort D. Alla skärper sig lite extra vid de här matcherna och känner publikens fulla stöd.

LH: Det var jämt ända fram till 3-3.

TB: – Det är vi som får jaga men lyckas ta ledningen med 4-3 i matchens slutskede och då  Värmdö tar ut sin målvakt kan vi göra 5-3 i tom bur avslutar Tony som idag också måste hjälpte till i klubbens cafeteria. Är man Eldsjäl så är man det fullt ut.

JÄRFÄLLA – MÄLARHÖJD/B    4 – 6  (2-0, 1-4, 1-2)

M/B vann det första mötet i hemmahallen mot Järfälla med 7-5.

M/B lyckas vinna även det andra mötet mot Järfälla och jag bad Läktarexperten Pelle Björnekärr förklara varför.

LH: Det kommer bara 73 personer till matchen trots att ni lockar med gratis ”puckkastning” med fina priser.

PB: – Att locka publik till Järfällas matcher är som du förstår mycket svårt. Det är både tråkigt för spelarna och för klubben som inte får in pengar så att det räcker till domarna.

LH: Varför blir det inga poäng mot M/B?

PB: – Jag ställer mig samma fråga. Jag får se en mycket fartfylld match där jag tycker att Järfälla till och med är det bättre laget.

LH: Varför låter JHC då M/B gör sex mål?

PB: – Svaret på den frågan är enkel. M/B har en fantastisk spelare i Oli Letinen som har hjälp M/B efter jul. Det var också han som jag utsåg till bäste spelar och som jag gjort en filmad specialintervju med som kommer att finnas på min hemsida avslutar Eldsjälen från Järfälla.

SOLLENTUNA - HANINGE        4 – 3  (1-1, 0-0, 2-2, 0-0, 1-0)

Haninge vann hemma i Torvalla Ishall mot Sollentuna med 6-4.

Daniel Dickman Eldsjälen från Haninge fortsätter att hjälpa mig med Haninges matcher.

"Första perioden slutar 1-1 Sollentuna har helt rättvist ledningen med 1-0 redan efter tre minuters spel.

Haninge kommer tillbaka i ett par vassa kontringar och lyckas kvittera till 1-1 när det endast var en minut kvar av första perioden.

Om jag sammanfattar första perioden så är det bara att erkänna att det är Sollentuna som dominerar i stort hela perioden.

Den andra perioden blir mållös men Haninge lyckas inte göra något mål trots ett markant spelövertag sista halvan av perioden.

I den tredje perioden blir det mycket dramatiskt för när Sollentuna gör 3-3 står klockan på 20.00 = full tid. Jag tycker det var mycket tveksamt om pucken var i mål före slutsignalen, men domaren var helt säker på sin sak och då är det inget att snacka om längre.

Om jag ser till hela matchen var det nog rättvist och följdriktigt fick Sollentuna extrapoängen genom att vinna straffläggningen.

Jag filmade straffarna och sänder dem till Hansons Hörna så att alla får se den spännande upplösningen."

OMGÅNG 8  26/3:
SOLLENTUNA - NACKA
VÄRMDÖ - JÄRFÄLLA
MÄLARHÖJD/B - HANINGE

OMGÅNG 7  GRUPP C:

TRÅNGSUND – FALU IF   4 – 5  (0-1, 2-0, 2-3, 0-1)

Denna säsong har inte varit lyckosam för Trångsund. För att lyckas måste ett lag ha medgång. Så har det inte varit för Trångsund. Laget har förlorat viktiga poäng i slutet av flera matcher. Så blev det också i denna viktiga match mot Falu.

När det återstår mindre än fem minuter så har Trångsund ledning med 4-2. När slutsignalen går står det 4-4 och laget missar tre viktiga poäng. Det skulle kunna bli två poäng om laget lyckades vinna förlängningen. Så blev det inte utan när halva förlängningen var spelad gör Falu IF 5-4.

Det som så ut att bli tre poäng blev till sist bara en poäng och nu blir det troligtvis spel i division 2 nästa säsong.

ÅKERS IF - IFK ORE         4 – 3  (2-0, 0-3, 1-0, 1-0)

Även denna match hade vid full tid ett lika resultat. Åkers tappar en 2-0 ledning och Ore går upp till ledning med 3-2 inför den tredje perioden. Åkers kvitterar till 3-3 i mitten av tredje perioden och avgör efter 2.43 i förlängningen.

OMGÅNG 8  26/3
FALU IF – ÅKERS IF
IFK ORE - BÅLSTA