Skottskadad under ständigt livvaktsbeskydd

Den 30-åring som skadades vid mordet i Knutby för några veckor sen står nu under livvaktsbeskydd.

Anledningen är att mannen är utsatt för hot som är så passa allvarliga att han måste bevakas dygnet runt.
- Under utredningens gång har polisen gjort bedömningen att det finns en hotbild mot honom, och därför ska han ha en väktare i närheten,  det säger Christer Nordström, informationsansvarig vid Uppsalapolisen.


Den 30-åriga mannen vårdas fortfarande på akademiska sjukhuset i Uppsala för de svåra skottskador han fick vid morddramat i Knutby. Utanför hans dörr finns sen förra veckan väktare dygnet runt som kontrollerar alla som vill in till honom. Anledningen är att det alltså finns en så pass allvarlig hotbild mot honom att han måste vara under ständigt beskydd.


Koppling mellan hot och ytterligare misstänkta?
Om den här hotbilden har något att göra med det faktum att polisen numera inte utesluter att kvinnan kan ha haft medhjälpare och att den eller de isåfall skulle ha uttalat hot mot 30-åringen vill Christer Nordström inte gå in närmare på.


Utredningen drar ut på tiden
När nästa förhör med den misstänkta 26-åriga kvinnan kommer att hållas kan polisen i nuläget inte säga, hon genomgår för tillfället en mindre rättspsykiatrisk utredning, en så kallad paragraf 7-undersökning, men det verkar som om utredningen kommer att ta längre tid än man först trott.


Enligt åklagare Elin Blank kan åtal tidigast väckas den 11:e Februari, men det kommer förmodligen att ta ännu längre tid än så.


Kontakta reportern:
erik.moller@sr.se