Omgång 8 i kval till division 1 grupp C och D

Omgång 7 inledde slutspurten i kvalserierna till Ettan. På 8 dagar spelar lagen i grupp D fyra matcher, medan tempot är något snällare i grupp C där ett lag vilar varje omgång.

I grupp D blev Nacka klara för Ettan redan i förra omgången. Övriga fem lag i gruppen har alla fortfarande möjlighet att nå den andra platsen som leder till spel i Ettan nästa säsong. 

I grupp C slåss IFK ORE, Falu IF och Åkers IF om två platser till Ettan. 

OMGÅNG 8 GRUPP D:

VÄRMDÖ - JÄRFÄLLA            1 – 7  (0-2, 0-2, 1-3)

I det första mötet mellan lagen vann Järfälla på hemmaplan 4-2. Läktarexperten Pelle Björnekärr fanns på plats med sin filmkamera.

LH: I dag blev det en överlägsen seger för ditt JHC.

PB: – Laget lyckades bra och gjorde faktiskt alla åtta målen. Vår spelare som gjorde Värmdös mål lyckades faktiskt göra ett mål åt andra hållet också.

LH: Var JHC så här överlägsna som siffrorna visar?

PB: – Nej, Värmdö försökte större delen av matchen komma ifatt. Laget tog ut sin målvakt i omgångar vid ställningen 0-4, men då blev det snabbt två mål för JHC istället.

LH: Då kan du känna dig nöjd med dagen.

PB: – Otroligt skönt att JHC kunde spela ut och göra många mål. Det blev stökigt i slutet av matchen då några Värmdöspelare kanske hade svårt att ta den här förlusten. Shit happens, snart glömt!

LH: Då blir det en film med några brottningsmatcher.

PB: – Vi får väl se hur jag redigerar filmen, avslutar en nöjd Läktarexpert.

MÄLARHÖJD/B - HANINGE    4 – 3  (1-2, 1-1, 2-0)

Haninges första seger kom mot M/B när laget vann hemma i Torvalla ishall med 6-4. Daniel Dickman, eldsjälen från Haninge fortsätter att hjälpa mig med Haninges matcher.

Första perioden slutar 1-2 som får ses som ett rättvist resultat om man ser till lagens chanser. Det är också så här långt en jämn och välspelad match.

Andra perioden slutar 1-1 och det var absolut inte rättvist då det var M/B som dominerade större delen av perioden.

Den avslutande perioden vinner M/B med 2-0 och vänder en hotande förlust till vinst. Det var helt rättvist sett till hela matchen och måste ge M/B en eloge för att de visade att de ville vinna denna viktiga match och fortfarande ha möjlighet att spela i Ettan nästa säsong.

SOLLENTUNA - NACKA          5 – 6  (3-2, 1-2, 1-1, 0-1)

I första mötet mellan lagen vann Nacka med 2-1 i en tuff och jämn match. Inför matchen hade jag följande samtal med Stefan Holm tränare i Sollentuna.

LH: Blir det en ny hemmaseger mot Nacka?

SH: – Vi fick två poäng mot Haninge. Vi hade tur som lyckades göra 3-3 när det var 0 sekunder kvar av matchen. Inga mål i förlängningen, men så vann vi straffläggningen. Mot Nacka blir det lika tufft. Vi var nära att vinna när vi mötte dem i Nacka ishall.

LH: Nacka är klara för spel i Ettan nästa säsong. Är det bra eller dåligt för er?

SH: – Jag ser det från två håll. 1) Nacka kanske inte är helt skärpta nu när de är klara för Ettan och då kan vi snabbt skaffa oss ett övertag. 2) Nacka kanske vill gå genom hela kvalserien utan förlust och då får vi det svårt för Nacka är ett mycket bra lag.

Det blev åter en tuff och jämn match för Sollentuna. Vid full tid stod det 5-5 och det blev förlängning som Nacka vann.

”Min” fotograf Kari Siltala fanns i ishallen för att ta bilder åt Hansons Hörna.

LH: Du fick se en jämn match som gick till förlängning.

KS: – Det var en riktigt bra och spännande match. Vad jag kommer att minnas, är när det är 5-5 och två minuter återstår av matchen, då tar Sollentuna ut sin målvakt och gör allt för att vinna på ordinarie tid och få tre viktiga poäng för att slåss om en plats till Ettan.

LH: Det var friskt vågat av Stefan Holm. Det är ingen idé att vara feg i det läget.

KS: – Sollentuna hade faktiskt några riktigt bra möjligheter, men Nacka ville inte förlora och kämpade emot bra i spel sex mot fyra.

LH: Hur var förlängningen?

KS: – Marcus Milemark blir matchvinnare när han gör sitt tredje mål. Han fick bra hjälp av domaren som var i vägen på något underligt sätt. Nu åker jag hem och ser till att Marie får några bra bilder som hon kan använda, avslutar Kari.

OMGÅNG 9  28/3:
HANINGE - NACKA
JÄRFÄLLA - SOLLENTUNA
MÄLARHÖJD/B - VÄRMDÖ

OMGÅNG 8  GRUPP C:

FALU IF – ÅKERS IF         6 – 3  (3-2, 0-0, 3-1)

Falu IF startade kvalserien lite osäkert men har kommit mer och mer och nu är laget klara för division 1 genom vinsten mot Åkers IF.

IFK ORE – BÅLSTA           3 – 2  (1-0, 1-2, 1-0)

Bålsta kommer till Ore med endast 13 spelare. Trots detta gör laget en mycket bra match. Det står 2-2 efter två perioder och det dröjer en bra bit in i tredje perioden innan Ore kan gör 3-2 som blir segermålet.

När jag ringde till klubbens ordförande Lasse Hedlund för att fråga efter resultatet var det ett fruktansvärt liv när han svarade.

LH: Är inte matchen slut ännu. Det är sånt liv runt dig.

LH: – Jo, matchen är slut och vi vann med 3-2 och nu är vi i Ettan igen. Vi kommer från trean och går upp i Ettan på två år. Alla vrålen du hör är inne från omklädningsrummet där det firas med champagne. Jag fick mig just en dusch.

LH: Vad menar du när du säger igen?

LH: – Jag har gjort detta tillsammans med vår sportchef en gång tidigare. Då var han spelare i laget. Vi sa till varandra att vi gör det en gång till innan vi drar oss tillbaka.

LH: Det var bra gjort med tanke på att ni också var tvungna att spela Play Off.

LH: – Mina grabbar har gjort en fantastik kvalserie och nu skall vi fira vidare, avslutar ordförande Lasse.

OMGÅNG 9  28/3:
BÅLSTA - FALU IF
ÅKERS IF - TRÅNGSUND