Omgång 9 i kval till division 1 grupp C och D

Efter åtta omgångar är tre av de fyra lag som har möjlighet att kvalificera sig till spel i division 1 nästa säsong redan klara.

I serie D blev Nacka klar för spel i Ettan redan efter omgång 7. I serie C säkrade Falu IF och IFK Ore sina platser efter omgång 8. 

En plats återstår och den slåss Järfälla, M/B, Sollentuna och Värmdö. Järfälla har möjlighet att säkra en plats redan denna omgång, om det blir vinst mot Sollentuna samtidigt som Mälarhöjd/B tappar poäng mot Värmdö.

OMGÅNG 9 GRUPP D

JÄRFÄLLA - SOLLENTUNA    7  – 3  (2-1, 3-0, 2-2)

I det första mötet mellan lagen vann Sollentuna på hemmaplan med 3-2.

Läktarexperten Pelle Björnekärr fanns på plats med sin filmkamera.

LH: Beskriv dagens match!

PB: – Sollentuna är ett härligt lag och även om de låg under hela matchen var det full fart framåt.

LH: Nu har JHC ett bra utgångsläge. Vinst mot Nacka och laget kan spela i Ettan även nästa år.

PB: – Tänk att det skall avgöras i sista omgången igen. Först är det grundserien, sedan fortsättningsserien och nu kvalserien. Härligt med denna spänning.

LH: Jag har räknat lite på tabellen och det ser ut som om JHC måste vinna för att vara 100 % säkra på att komma tvåa. En poäng kan också räcka om inte M/B vinner för stort mot Sollentuna.

PB: – Du förstår säkert var jag kommer att vara med min kamera sista omgången, avslutar Pelle innan han ilar iväg för att själv spela hockey-bockey.

MÄLARHÖJD/B - VÄRMDÖ     6 – 1  (1-0, 3-0, 2-1)

Värmdö vann det första mötet när de i hemmahallen vann med 7-4.

Jag ringde till tränaren i M/B Anders Karlsson.

LH: Ni vinner idag och har fortfarande chans att komma tvåa.

AK: – Detta var vår tredje raka vinst och nu gäller det att avsluta bra i bortamatchen mot Sollentuna.

LH: Järfälla ligger två poäng före och de möter på bortaplan Nacka.

AK: – Hoppas Nacka gör en bra match och ställer upp med sitt bästa lag trots att laget blev klara för Ettan redan efter omgång 7.

LH: Är du oroligt för att de inte skall spela med bästa lag?

AK: – Klart att jag är orolig. De har ju inget att spela för egentligen.

LH: Jag talade med Nackas lagledare Tony Boström. Han sa att de vill gå genom denna kvalserie utan förlust. Det är deras målsättning.

AK: – Det känns som ett mycket lugnade besked. Du får en spännande kväll på onsdag när du sitter och samlar in alla resultaten, avslutar Anders.

HANINGE - NACKA      7 – 6  (1-0, 3-4, 2-2, 0-0, 1-0)

I första mötet mellan lagen vann Nacka med 3-2 i en tuff och jämn match.

Daniel Dickman, eldsjälen från Haninge fortsätter att hjälpa mig med Haninges matcher.

I den första perioden blev det bara ett mål och det gjorde Haninge efter fem minuters spel när Nacka slarvade bakom eget mål. Nacka har haft övertaget mycket beroende på att Haninge drog på sig tre utvisningar.

I den andra perioden blir det hela sju mål =” glad hockey”. Nacka får lite mer utdelning än i första perioden. Trots att det blir hela sju mål är det ett ganska lågt tempo.

Tredje perioden blev ganska avslagen. Lagen fortsätter med sin ”gladhockey” och gör två mål var så att när slutsignalen går, står det 6-6 på anslagstavlan.

Förlängningen blir mållös men straffläggningen vinner Haninge. Jag filmade och sänder filmen till Marie. Vi hörs igen på onsdag då sista omgången spelas.

SISTA OMGÅNGEN  31/3:
NACKA - JÄRFÄLLA
SOLLENTUNA – MÄLARHÖJDEN/B
VÄRMDÖ - HANINGE

OMGÅNG 9  GRUPP C

ÅKERS IF – TRÅNGSUND     3 – 2  (3-0, 0-1, 0-1)

Det kommer 258 personer till Åkers ishall för att se på denna kvalmatch som inte gäller något för någon av lagen. På de tre övriga hemmamatcherna som Åker spelat har det kommit över 500 personer per match. På sina tre hemmamatcher har Trångsund haft sammanlagt 408 personer.

Åker startar bra och tar ledningen med 3-0. Trångsund vinner de två kommande perioderna men lyckas inte nå fram till en kvittering.

På onsdag avslutar Trångsund kvalserien när laget tar emot Bålsta. Matchen gäller vem av lagen som skall undvika att komma på sista plats.

Det viktigaste med den matchen är att alla biljettintäkter går till Tomas Hjerts Rehabiliteringsfond.

BÅLSTA – FALU IF         5 – 1  (2-0, 2-0, 1-1)

Bålstas vinst mot Falu innebär att laget nu har något att spela om i sin sista match. När laget åker till Trångsund så har laget chans att lämna sista platsen i serien om det blir vinst mot Trångsund.

SISTA OMGÅNGEN  31/3:
FALU IF – IFK ORE
TRÅNGSUND - BÅLSTA