gävle

Stor skumbil gåva till bröllopsparet

När Kronprinsessan Viktoria och Daniel Westling från Ockelbo gifter sig ska Ahlgrens bilar tillverkas i en specialversion - för första gången i naturlig storlek. Det ska bli en bröllopsgåva från godisfabriken i Gävle.

Jörgen Thunholm är platschef på godisfabriken:

– Vi vill ge den här skumbilen framför allt eftersom hela kungafamiljen har ett gediget bilintresse och då Ahlgrens bilar är en väldigt välkänd, typisk svensk produkt, så tycker vi att det är ett ultimat tillfälle. Det känns också roligt att utveckla något alldeles nytt som inte funnits tidigare, till detta mycket speciella tillfälle.

Hittills har ju godisbilar varit lagom stora för en munsbit. Men den skumbil som nu ska tillverkas i Gävle blir något helt annat. Det blir en godisbil i stor som en helt vanlig bil.

– Den kommer att likna originalet mycket, alltså den Bughatti som en gång stod råmodell för våra godisbilar 1953.

Den färdiga bilen kommer att ha en riktig motor, och riktiga däck, däremot kommer karossen och sätena vara gjorda av samma sorts godisskum som används till Ahlgrens bilar.

Bilen kommer alltså att levereras som en bröllopsgåva till Kronprinsessan Viktoria och Daniel Westling från Ockelbo den 17:e juni.

– Förhoppningen är ju absolut att de kommer att använda bilen i samband med bröllopet och kanske se dem köra från kyrkan i bilen. Varför inte åka på bröllopsresa i den här fantastiska skumbilen?

Linnea Ericsson
linnea.ericsson@sr.se