Landskrona

Polisen är optimistisk

Den 23-åring som misstänks för dödsmisshandeln av en äldre kvinna i Landskrona häktades i dag av Lunds tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel och grovt vållande till annans död. Och polisen räknar med att kunna klarlägga exakt vad som hände.


Se även:

Han misstänks också för misshandel av den 78-åriga kvinnans make.

Advokat Urban Jansson beklagade häktningen, men var nöjd med att tingsrätten underkände åklagarens begäran om att 23-åringen skulle häktas misstänkt för mord.

– Tingsrätten har idag konstaterat att det inte handlar om mordmisshandel och mord som massmedierna rapporterar om. Min klient förnekar helt brott, säger advokat Urban Jansson.

Tingsrätten ansåg alltså inte att misstankarna räckte för att häkta 23-åringen för mord eller dråp som åklagaren hade som alternativa brottsrubriceringar.

– Det var nog att ta i. Det är svårt att föreställa sig att någon vill ha ihjäl en vilt främmande människa på en parkeringsplats, säger advokat Urban Jansson.

Tingsrätten ansåg att 23-åringen ska sitta häktad för att det annars finns en risk för att han avviker, undanröjer bevis eller på annat sätt försvårar utredningen. Tingsrätten vill också att det ska göras en personundersökning. Varken advokat, åklagare eller polis vill berätta vilken bevisning som finns, och advokat Urban Jansson vill inte heller berätta om 23-åringen överhuvudtaget befunnit sig på brottsplatsen vid tillfället. Däremot säger han att häktningsbeslutet kan komma att överklagas.

Senast den 20 april måste åtal vara väckt.

Polisen tror att de ska kunna lösa fallet.

– Men det kommer att ta tid. Vi måste genomföra förhör och göra teknisk undersökning, säger Tommy Lindén, chef för kriminalpolisen i Nordvästskåne.

De har förekommit hot mot den misstänkte och hans familj.

– Det är allvarligt och besvärande både för familjen och polisen. Vi får avsätta resurser som inte annars behövts, säger Tommy Lindén.

Hur påverkar det här Landskrona?

– Det här hade kunnat hända var som helst i Sverige. Det är män inblandade och bilar. Då kan allt hända, säger Tommy Lindén.