Viktiga vinster för ishockeylagen

Både Växjö Lakers och Troja/Ljungby vann i den allsvenska vårserien i ishockey, fredagens omgång innebar 3-2 för Växjö mot Rögle och 4-0 för Troja i Halmstad. Växjö Lakers leder nu serien och Troja klev upp från bottenplatserna som betyder kval för att hänga kvar.

I Växjö ishall inledde Växjö Lakers säkert, passningar och tacklingar satt perfekt och 2-0-ledningen efter bara åtta minuters spel var inte orättvis. Rögle uppträdde rägghågset men lyckades ändå reducera när Växjömålvakten Fredrik Jensen petade in pucken i eget mål på en puck bakifrån målet. Bara minuten in på andra perioden kvitterade Rögle och matchen jämnade ut sig helt.


Men 3.36 in  på förlängningen spelade Andreas Carlsson Shjon Podien fri med en passning från egen zon till offensiva blå. Shjon Podein sköt rakt upp i Röglemålvaktens vänstra kryss. Offside skrek Röglespelarna och deras 600 fans, men det blev segermålet. Resterande 2.900 på läktarna jublade.


I Halmstad vann Troja med 4-0, inte minst tack vare en av veteranerna. Viktor Rydh var nämligen delaktig i alla fyra målen för Ljungbylaget. 1-0 och 4-0 gjorde han själv och dessutom var han med och spelade fram till Peder Ståhls två mål.


Med segern klättare Troja upp på sjätte plats i tabellen och ligger alltså inte kvar på någon av de två nedersta platserna, platser som gör att man får kvalspela för att klara sig kvar i Allsvenskan.