Mathörnan med Vulkan-författaren

Fredag 16 april

Kim M Kimselius lagade "Kimselius Keiferkyckling" Mathörnan i idag. Författaren från Eringsboda debuterade 1997 med en bok om ett ämne som är väldigt aktuellt just idag: "Tillbaka till Pompeji".

 

All flygtrafik i Blekinge är inställd hela fredagen och tills vidare på grund av vulkanaska från Island som sprider sig över norra Europa. Vi pratade om läget med tåg, hyrbilar och bussar. 
 

Daniel och Jenny testade en radiofylla. De läste om att personalen strejkade på Carlbergs i Danmark för att företaget föreslog att arbetarna bara skulle få dricka en öl om dagen under arbetstid. Idag får de dricka tre gratisöl om dagen.

Programledarparet funderade på hur det skulle låta om de petade i sig några öl under sändning och sedan skulle intervjua Karlskronas moderata kommunalråd KG Svenson.
  

Bräkneskolans Intresseförening drar tillbaka sin friskoleansökan som man lämnat in för att skolan i Hallabro var hotad. Anledningen är att kommunledning en sagt att friskoleansökan är ett hot mot den gymnastikhall som ortinvånare också önskar sig.

Vad tänker du om dagens program?