Dagens krumelur

Den bruna maten: till bords med 70-talsmatlaget

Vilka ingredienser förknippar vi med god middagsmat?

De flesta av oss försöker väl laga så goda rätter som möjligt när vi lagar mat, men det finns ett gäng som samlas en gång i veckan för att laga trerättersmiddagar med recept från en 70-talskokbok.

Det blir inte alltid så lyckat. På sistone har det testats 70-talsrätter som "isterbandsfranska", "banansallad" och något som kallas "den röda soppan".

Petter Inedahl är en av medlemmarna i Familjen brun och bloggar om matupplevelserna på .

Flera nyanser av brunt

Två samlingar receptkort från 70-talet, en grupp orädda matlagningsamatörer och alla möjliga nyanser av brunt.

Så beskriver sig matlaget "Familjen brun" som driver bloggen "Den bruna maten"som baserar sig på matlagets upplevelser av de bruna middagarna.

Sätter betyg på rätterna

Varje vecka dyker det upp ett nytt inlägg där alla matlagare får dokumentatera smakupplevelserna i betyg och bild på sajten.

Familjen Brun består av flera medlemmar i skilda åldrar. Varje maträtt betygssätts och utvärderas av alla medlemmar. Därefter räknas ett snittbetyg fram på rätten och redovisas för läsarna.

I bland blir det lyckat och ibland åker maten rakt ner i slasken.

Ketchup och banan

Många minns det glada 70-talet med skräckblandad förtjusning.

"Familjen brun" både minns och är förskräckta men vågar testa igen.

Läs mer: